Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

UMKE’den farkındalık eğitimi

UMKE’den farkındalık eğitimi

ABONE OL
DHA

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında Tıbbi Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Farkındalık Eğitimi düzenledi.

Eğitim, Niğde KBRN İl Koordinatörü Alpay Ayan ve KBRN alanında uzman eğitmenler tarafından verildi. Toplam 23 kursiyerin katıldığı programda, katılımcıların tamamı aktif görev yapan UMKE personelinden oluştu. Eğitim süresince, kursiyerlere kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlerin tanınması, olaylara güvenli yaklaşım yöntemleri, kişisel koruyucu ekipmanların doğru kullanımı ve olay yerinde tıbbi müdahale süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

UMKE İl Sorumlusu Alpay Ayan, “Afet ve acil durumlara hazırlık sadece doğal afetlerle sınırlı değildir. KBRN olayları, özel bilgi ve donanım gerektiren kritik durumlardır. Bu nedenle UMKE personelimizin bu alanda sürekli eğitim alması büyük önem taşımaktadır. Amacımız, olası bir KBRN olayında hızlı, etkili ve güvenli müdahale kapasitesine sahip ekipler oluşturmaktır” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA