Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme uyarısı

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme uyarısı

ABONE OL
DHA

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hayriye Karaçam, Kurban Bayramı süresince artan kırmızı et ve tatlı tüketimine dikkat çekerek vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyardı.

Hayriye Karaçam, özellikle kronik hastalığı bulunan bireylerin bayram sofralarında daha bilinçli tercihler yapması gerektiğini vurguladı. Kurban Bayramı’nda geleneksel olarak kırmızı et tüketiminin sıklık ve miktar olarak arttığını belirten Karaçam, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişilerin beslenmelerine özel önem göstermeleri gerektiğini ifade etti. Karaçam, “Yağlı etler, doymuş yağ ve kolesterol bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle özellikle kalp, tansiyon ve diyabet hastaları yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı tüketimden kaçınmalıdır” dedi.

Karaçam, porsiyon kontrolü ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Diyetisyen Karaçam, alınması gereken bu önlemlerin yalnızca kronik rahatsızlığı olan bireylerle sınırlı olmadığını, sağlıklı beslenme prensiplerinin toplumun geneli için geçerli olduğunu vurguladı. Bayram boyunca öğünlerde yalnızca et ürünlerine değil, sebzeler, tam tahıllar ve süt ürünleri gibi diğer besin gruplarına da mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirtti. Karaçam, Osmaniye Devlet Hastanesi olarak vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve bilinçli bir bayram geçirmelerini temenni ettiklerini dile getirerek, bayram sofralarının hem lezzetli hem de sağlıklı olabileceğini hatırlattı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2025

DHA