Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Samsun’da basın mensuplarına yapay zeka destekli medya eğitimi

Samsun’da basın mensuplarına yapay zeka destekli medya eğitimi

ABONE OL
DHA

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da görev yapan basın mensupları, dijital medyadaki dönüşüme uyum sağlamak amacıyla yapay zeka destekli eğitim programında bir araya gelecek.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek ‘Yapay Zeka Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi’, 9-10 Şubat 2026 tarihlerinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. OKA Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek eğitim programına, Samsun’da görev yapan medya çalışanları ile kamu kurumlarının basın sorumluları katılacak. 2 gün sürecek eğitimlerde katılımcılar; yapay zeka destekli haber metni yazımı, görsel ve işitsel içerik üretimi, veri analizi, raporlama ve sosyal medya yönetimi alanlarında uygulamalı çalışmalar yapacak. Programla, medya çalışanlarının dijital araçları daha etkin kullanarak hızlı, güvenilir ve nitelikli içerikler üretmelerinin sağlanması hedefleniyor. Eğitim kapsamında ayrıca haber doğrulama süreçleri, etik gazetecilik, deepfake ve dezenformasyonla mücadele gibi güncel konularda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu sayede katılımcıların, dijital çağda güvenilir haberciliği sürdürme konusunda donanımlarının artırılması hedefleniyor.

Programla birlikte Samsun’un tanıtımında modern, yenilikçi ve sürdürülebilir dijital stratejilerin geliştirilmesi, ilin kültürel ve turistik değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür hale getirilmesi de amaçlanıyor. Eğitim sürecinin, medya çalışanları arasında deneyim paylaşımı ve iş birliğini güçlendiren bir etkileşim ortamı sunması bekleniyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA