Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Samsun'da cankurtaranlardan nefes kesen tatbikat

Samsun'da cankurtaranlardan nefes kesen tatbikat

ABONE OL
DHA

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan cankurtaran ekibi, denizde tatbikat gerçekleştirdi.

Atakum sahilinde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçiren bir kişiye müdahale edildi. İhbar üzerine harekete geçen cankurtaran ekipleri, botla olay yerine ulaştı. Cankurtaranlar, boğulma tehlikesi geçiren kişiyi denizden çıkararak botla sahile taşıdı. Sahile getirilen kişi sedyeye alınarak ambulansa ulaştırıldı.

‘1 HAZİRAN'DAN 3 TEMMUZ'A KADAR 58 VAKAYA MÜDAHALEDE BULUNDUK’

Kesintisiz 30 kilometrelik sahil bandında 110 cankurtaranın göreve başladığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Sorumlusu Tolga Çekağa, "Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte sahillerde can kurtaranlar görev yapmaya başladı. Sahil bandından can kurtaranlarımızla birlikte 9 atv, 8 kurtarma botumuz, 2 jet ski bir de kurtarma dron ile faaliyet gösteriyoruz. Geçen yıl 480 civarında boğulma vakasına müdahale ettik. Bu yılda 1 Haziran'dan 3 Temmuz'a kadar 58 vakaya müdahalede bulunduk. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur, herkes rip akıntısına kapılabilir. Ancak rip akıntısı gelip geçici bir durumdur. Bunun için can kurtaran olan bölgelerde denize girmelidirler. Özellikle pip akıntısına kapılan kişiler panik yapmamalıdır. Kurtulmak için dikey değil paralel yüzme yaparak bu akıntıdan kurtulabilirler” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA