Samsunlu sporculardan kick boks ve tekvando turnuvalarında 12 madalya
Samsunlu sporculardan kick boks ve tekvando turnuvalarında 12 madalya
Berkay YILDIZ / SAMSUN,(DHA)- SAMSUN İlkadım Belediyespor Kick Boks ve Tekvando takımları, katıldıkları turnuvalardan 5’i altın olmak üzere toplam 12 madalya kazandı. Tekvando sporcusu Koray Alp Bakan, elde ettiği dereceyle milli takım formasıyla Almanya’da mücadele etme hakkı kazandı.
İlkadım Belediyespor Kick Boks Takımı, Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti. Tekvando takımı ise Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen 13’üncü Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda 1 gümüş ve 2 bronz madalya aldı. Tekvandocu Koray Alp Bakan, 65 kilo erkekler kategorisinde kazandığı gümüş madalya ile 4-7 Haziran 2026 tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenecek Başkanlık Kupası’nda milli takım adına mücadele edecek.
‘MİLLİ FORMA İLE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK’
Katıldıkları turnuvalarda derece elde eden tüm sporcuları tebrik eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, sporcularla gurur duyduklarını söyledi. Kurnaz, “İlkadım Belediyesi olarak spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerin ve katkıların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Bu anlamda antrenörlerimizin titizlikle yetiştirdiği sporcularımız, katıldıkları turnuvalardan derecelerle ve madalyalarla dönmeye devam ediyor. Son olarak Diyarbakır’da düzenlenen turnuvada kick boks takımımızdan Derya Oruç, Muhammet Ali Arlı, Devrim Aydın, Aybar Doğan ve İremsu Yıldırım altın madalya kazandı. Elif Yağmur Akkuş kendi kategorisinde gümüş madalya kazanırken; Zeynep Gülcan Tuğrul, Pelin Sağlam ve Aytunç Karaal ise aynı turnuvadan bronz madalyayla döndü. Alanya’da gerçekleştirilen 13’üncü Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda ise Koray Alp Bakan gümüş madalya kazandı. Sporcumuz elde ettiği bu başarılı sonuçla, ülkemizi milli takım forması ile Almanya’da temsil etmeye hak kazandı. Yine aynı turnuvada Betül Şahin ve Melek Eren ise bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdılar. Tüm sporcularımızı, ailelerini ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Spora ve sporcuya verdiğim desteklerle İlkadım’ın, şehrimizin ve ülkemizin spor altyapısını güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI