Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şanlıurfa’da TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Şanlıurfa’da TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

ABONE OL
DHA

Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu, teknoloji ve savunma sanayisi ürünlerini yakından görmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

GAP Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’ya Şanlıurfa’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda öğrenci geldi. Festival alanındaki stantları gezen öğrenciler, Türkiye’nin geliştirdiği yerli ve milli teknoloji ürünlerini yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler, gökyüzündeki gösterileriyle dikkat çeken SOLOTÜRK’ü de ilgiyle izledi. Festival alanında hava araçlarının yanı sıra savunma sanayisi ürünleri ve yenilikçi teknolojiler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çocuklar ve gençler, sergilenen araç ve sistemleri yakından inceleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

ROBOT CANİKMAN ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

TEKNOFEST Güneydoğu’da sergilenen insansı robot Canikman da özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördü. Sergilediği hareketlerle dikkat çeken Canikman, çocuklara el sallarken ziyaretçiler de robotla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Festival alanını gezen çocuklar, teknoloji stantlarını inceleyerek farklı alanlarda geliştirilen projeleri görme fırsatı buldu.

TEKNOFEST Güneydoğu, 4 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA