Başkan Topak: 2026 yılı içerisinde doğal gaz ulaşmayan mahalle kalmayacak
Başkan Topak: 2026 yılı içerisinde doğal gaz ulaşmayan mahalle kalmayacak
Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ Ergene ilçesinde Ahimehmet Mahallesi’ne doğal gaz verilmesi için temel atma töreni düzenlendi. Törenin ardından belediyenin mahallede düzenlediği Kadir Gecesi iftarına katılan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, 2026 yılı içerisinde ilçede doğalgaz ulaşmayan mahalle kalmayacağını söyledi.
Ergene Belediyesi,mahalleleri doğal gazla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kırkgöz, Esenler ve Yulaflı mahallelerinin doğal gazla buluşturulmasının ardından Paşaköy, Pınarbaşı, Bakırça, İğneler ve Ahimehmet mahallelerinde de doğal gaz çalışmalarına başlandı. Ahiahmet Mahallesi'ne doğal gaz bağlanması bugün temel atma töreni düzenlendi.
Törenin ardından aynı mahallede belediye tarafından Kadir Gece iftar programı düzenlendi. Ergene'de ramaza ayı boyunca 16'ncı mahallede verilen iftara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, ramazan ayı boyunca 70 binden fazla vatandaşla aynı sofrada buluştuklarını belirterek, "Evlerine yemek ulaştırdığımız hemşehrilerimizle aynı duada buluşmak bizim için büyük bir gurur" dedi.
Göreve gelirken Ergene’de doğalgaz ulaşmayan mahalle kalmayacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Topak, bu sözün adım adım hayata geçirildiğini ifade etti. Kırkgöz, Esenler ve Yulaflı mahallelerinin doğalgazla buluşturulduğunu belirten Topak, Paşaköy, Pınarbaşı, Bakırça, İğneler ve Ahimehmet mahallelerinde de doğalgaz çalışmalarının başladığını söyledi. Karamehmet Mahallesi’nde yapılan temel atma töreninde 2026 yılı için hedef koyduklarını dile getiren Topak, "Bugün Ahimehmet mahallemizde doğalgazın ilk kazmasını vurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak doğalgazı hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız" dedi.
Ergene’de sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Topak, ihtiyaç sahibi ailelere her gün sıcak yemek desteği verildiğini, bugüne kadar 300 binden fazla öğün yemek dağıtıldığını söyledi. Ayrıca hasta nakil hizmetleri kapsamında 9 bin 600 vatandaşın farklı illerdeki hastanelere ulaştırıldığını belirtti. İlçede altyapı ve üstyapı çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Topak, Esenler ve Yulaflı mahallelerinde aile sağlığı merkezi, muhtarlık ve kadınlar kafeteryası binalarının tamamlandığını, Ulaş Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi inşaatının devam ettiğini söyledi. Topak ayrıca Sağlık Mahallesi’nde kapalı pazar yeri, Cumhuriyet Mahallesi’nde millet bahçesi, Ulaş Mahallesi’nde engelsiz yaşam merkezi projelerinin de 2026 yılı içerisinde başlatılacağını belirtti.
Konuşmasının sonunda Ahimehmet Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarının hayırlı olmasını dileyen Topak, “Ergene’de doğalgazsız mahalle kalmayana kadar çalışmalarımız durmadan sürecek" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI