Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk şef Ebru Baybara Demir oldu
Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk şef Ebru Baybara Demir olduDünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği Gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023'ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir oldu. Şef Ebru Baybara Demir bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk Türk kadın şef oldu.
Şef Ebru Baybara Demir’e Münih’te ‘ilham veren kadın ödülü’
Şef Ebru Baybara Demir’e Münih’te ‘ilham veren kadın ödülü’DLD Münih Konferansı kapsamında 2006 yılından bu yana dünyada girişimciliği ve yaratıcılığıyla ilham veren kadınlara sunulan Aenne Burda Yaratıcı Liderlik Ödülü'nün bu yılki sahibi, Şef Ebru Baybara Demir oldu. Demir, 2006 yılından bu yana cesur, iyimser, yenilikçi, yaratıcı ve ilham veren niteliklere sahip kadınlara takdim edilen bu ödülü ilk kez Türkiye’ye taşıdı.
16.01.2023Kültür&Sanat
Diyarbakır’da başlayıp, 13 kente yayılan atık projesi, Amerikan online platformun belgeselinde
Diyarbakır’da başlayıp, 13 kente yayılan atık projesi, Amerikan online platformun belgeselindeDiyarbakır'da geçen yıl şef Ebru Baybara Demir tarafından gerçekleştirilen, daha sonra 13 şehir ve 52 belediyenin hayata geçirdiği 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesi, Amerikan online iletişim platformu HBO Max'ın Zero Waste Chef (Sıfır Atık Şefi) belgeseline konu oldu. Program sunucusu ekolojist ve bilim insanı Diego Garci Vega ve ekibi, Diyarbakır ve Mardin'de projenin mimarı Ebru Baybara Demir ile belgeselin çekimlerini gerçekleştirdi.
10.06.2022Video