Son dakika gıda haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.421 gida haberi bulunmuştur.
Bakan Yumaklı: 2027'de Silvan Barajı'nda su tutmaya başlayacağızTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Diyarbakır’da Silvan Projesi kapsamında yapımı devam eden Babakaya İletim Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Yumaklı, “Bugün kazı çalışmalarına başladığımız bu tünelin maliyeti 8,8 milyar lira. 2027 yılında bütün bileşenleriyle birlikte inşallah tamamlanmış ve kullanıma hazır hale gelmiş olacak. Babakaya Tüneli'nin devreye girmesiyle Silvan Barajı'nda da su tutmaya başlamış olacağız inşallah” dedi.
Denizli'de metrelerce alışveriş kuyruğu; gece yarısı gelip 9 saat bekledilerDenizli'de bir zincir marketin açılışında, teknoloji ürünlerinde indirim yapılacağı ve hediye çeki verileceğinin duyurulması üzerine vatandaşlar gece yarısından itibaren market önünde kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 9 saat süren bekleyişin ardından metrelerce uzayan kuyruk dronla görüntülendi.
Denizli'de metrelerce alışveriş kuyruğu; gece yarısı gelip 9 saat bekledilerDenizli'de bir zincir marketin açılışında, teknoloji ürünlerinde indirim yapılacağı ve hediye çeki verileceğinin duyurulması üzerine vatandaşlar gece yarısından itibaren market önünde kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 9 saat süren bekleyişin ardından metrelerce uzayan kuyruk dronla görüntülendi.
ARF Bio’nun halka arzına 4 kata yakın talep geldiARF Bio, 25-26 Aralık’ta pay başına 19,50 lira sabit fiyatla gerçekleştirdiği 916,5 milyon lira büyüklüğe ulaşan halka arzına 3,8 kat talep geldiğini duyurdu. Her bir bireysel yatırımcıya ortalama 47 pay dağıtıldığı aktarıldı. ARF Bio, 5 Ocak tarihindeki gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul’da ARFYE koduyla işlem görmeye başlayacak. Halka arz gelirinin iş hacminin geliştirilmesinde ve mikroalg tesisi kurulmasında kullanılacağı bildirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Bu yatırımla hem fındık üreticimiz kazanacak hem de sanayimiz yerli hammaddeye kavuşacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ülkemizde yılda yaklaşık 740 bin ton kabuklu fındık üretiliyor. Bu fındığın 350 bin tonu fındık kabuğu ortaya çıkıyor. Bu fındık kabuğunu işleyerek aktif karbona dönüştürdüğümüzde 53 bin ton aktif karbon elde edebiliriz. Bu aktif karbonun hâlihazırda, küresel piyasalarda değeri 160 milyon doların üzerinde Balsu Gıda bünyesinde hayata geçen Hendex Projesi, vizyoner bakış açısının somut bir göstergesidir. Burada kurulan yüksek teknolojili altyapı sayesinde, tonlarca fındık kabuğu artık yakılıp heba edilmeyecek; sanayinin en kritik süreçlerinde kullanılan yüksek katma değerli aktif karbona dönüştürülecek.” dedi.
Ticaret Bakanlığı'ndan asgari ücret artışı sonrası fahiş fiyat denetimiAnkara'da asgari ücretin açıklanmasının ardından yılbaşı öncesi olası fahiş fiyat artışlarına yönelik denetim yapıldı. 17 ekiple market ve alışveriş merkezlerinde (AVM) ürünlerin etiket ve kasa fiyatları kontrol edildi.
'Acı biberin fazla tüketimi anksiyeteye neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, lezzetinden dolayı bazılarının severek tükettiği, bazılarının da ağızda bıraktığı yanma hissi nedeniyle kaçındığı acı biberin aşırı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Aşırı şekilde tükettiğimizde midedeki reseptörler, bu acıya karşılık biraz daha stres kısmına ve sinirliliğe hatta ilerleyen seviyelerde anksiyeteye kadar giden durumlara neden oluyor" dedi.
'Acı biberin fazla tüketimi anksiyeteye neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, lezzetinden dolayı bazılarının severek tükettiği, bazılarının da ağızda bıraktığı yanma hissi nedeniyle kaçındığı acı biberin aşırı tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Aşırı şekilde tükettiğimizde midedeki reseptörler, bu acıya karşılık biraz daha stres kısmına ve sinirliliğe hatta ilerleyen seviyelerde anksiyeteye kadar giden durumlara neden oluyor" dedi.
Sağlıklı beslenmeyi odağına alan ‘Yeşil Yaka Projesi’ tanıtıldıMedicana International Ankara Hastanesi Feel Well Beslenme ve Yaşam Bölümü tarafından hayata geçirilen Yeşil Yaka Projesi, sağlıklı beslenme ve yaşam tasarımını kurum kültürünün merkezine taşıyan yenilikçi yaklaşımıyla tanıtıldı.
Ergofarm ile Çinli 4D-Bios'tan dikey tarımda stratejik iş birliğiÇevre kontrollü tarımın (CEA) öncülerinden Ergofarm, küresel ölçekte dikey tarım teknolojileri geliştiren 4D-Bios ile ortaklığa imza attığını duyurdu. İş birliği ile Ergofarm, topraksız dikey tarım olarak bilinen çevre kontrollü tarım sistemlerinin Türkiye'de gelişmesi ve yaygınlaşması için bir rol üstlenmiş oldu.
Emine Erdoğan 'Kalanlar' Filistin Sergisi'nin açılışında konuştuŞişli Taş Konak'ta düzenlenen 'Kalanlar' Filistin Sergisi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Filistin'i savunmak, Filistinliler kadar tüm insanlığı, onu ayakta tutan değerleri ve en başta da insan kalma hakkımızı savunmaktır" dedi.
Haver Farma, Kentfarma’yı satın aldığını duyurduİlaç firmalarından Haver Farma, büyüme vizyonu doğrultusunda, Akın Holding bünyesinde ilaç ve tüketici sağlığı alanlarında üretim ve pazarlama faaliyetleri gösteren Kentfarma’yı tüm varlıklarıyla bünyesine kattı. Bu satın almayla, sağlık sektörüne sunulan hizmetin niteliğini ve değer zinciri boyunca yaratılan katma değeri daha da artırmayı hedeflliyor.
Hırsızlık için girdikleri evin sahibini öldürüp, kaçtılarİzmir'in Konak ilçesinde, 2 hırsızlık şüphelisi girdikleri evin sahibi Erdinç Kavut’u (81) bıçaklayarak öldürdü. Şüpheliler, kendilerini kapının önünde otomobilde bekleyen sürücüyle birlikte olay yerinden kaçtı. Şüphelileri yakalamak için çalışması başlatıldı.
Öğrencilerden deniz suyunu tatlı su ve bitki gıdasına dönüştüren projeİzmir'de lise öğrencileri, deniz suyunu tatlı su, gıda ve karbon geri dönüşümü kaynağına dönüştüren, doğadan ilham alan bir sistem geliştirdi. Paris Change Now Gezegen İçin Çözümler Expo2026'da sergilenmeye değer bulunan ve Akdeniz İleri Tarım Araştırmaları Merkezi CIHEAM tarafından yayınlanan New Medit dergisinde makale olarak yayınlanacak bu proje, su kesintileri, kuraklık ve tarımsal verimde düşüş yaşanması sorunlarına aynı anda çözüm sağlayacak.
Öğrencilerden deniz suyunu tatlı su ve bitki gıdasına dönüştüren projeİzmir'de lise öğrencileri, deniz suyunu tatlı su, gıda ve karbon geri dönüşümü kaynağına dönüştüren, doğadan ilham alan bir sistem geliştirdi. Paris Change Now Gezegen İçin Çözümler Expo2026'da sergilenmeye değer bulunan ve Akdeniz İleri Tarım Araştırmaları Merkezi CIHEAM tarafından yayınlanan New Medit dergisinde makale olarak yayınlanacak bu proje, su kesintileri, kuraklık ve tarımsal verimde düşüş yaşanması sorunlarına aynı anda çözüm sağlayacak.
Yenilebilir olduğu düşünülen her 3 mantardan 1'i sizi hastanelik edebilirAkdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman İbze, "300 türden 100'ü aslında zehirli. 10 tanesi ise doğrudan öldürücü etkiye sahip. 'Yenilebilir' denilen her 3 mantardan 1'i sizi hastanelik edebilir. Zehirli mantarlar çiğ, pişmiş, kurutulmuş ya da konserve edilmiş olsa dahi zehirleyici özelliklerini kaybetmez" dedi.
Yenilebilir olduğu düşünülen her 3 mantardan 1'i sizi hastanelik edebilirAkdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman İbze, "300 türden 100'ü aslında zehirli. 10 tanesi ise doğrudan öldürücü etkiye sahip. 'Yenilebilir' denilen her 3 mantardan 1'i sizi hastanelik edebilir. Zehirli mantarlar çiğ, pişmiş, kurutulmuş ya da konserve edilmiş olsa dahi zehirleyici özelliklerini kaybetmez" dedi.
ŞOK Marketler, meyve-sebzeleri raflara taşımadan önce pestisit analizi yapacakŞOK Marketler gıda güvenliği alanında yeni bir gelişmeye adım atarak, Antalya’daki tedarik platformunda kurduğu laboratuvarla taze meyve-sebzeler için raf öncesi pestisit analiz sürecini başlattı. İlk aşamada domates ile başlayan bu süreçle analizlerin çok daha hızlı gerçekleştirildiği aktarıldı.
Uzmanından besin alerjisi uyarısıAğrı'da üniversite öğrencisi Remziye Horuz’un doğum günü pastası nedeniyle yaşadığı alerjik şok ve vefatı, besin alerjilerindeki gizli tehlikeyi gündeme getirdi. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, özellikle gıda kaynaklı alerjik şok vakalarındaki çarpıcı artışa dikkat çekerek aileleri erken belirtiler ve hayati önlemler konusunda uyardı.
HAK-İŞ'ten 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' açıklamasıHak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (HAK-İŞ) asgari ücret ile ilgili yapılan açıklamada, "Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren ve bu yönüyle Türkiye’nin en büyük toplu iş sözleşmesi olarak değerlendirilebilecek asgari ücretin, çok daha güçlü, kapsayıcı ve temsil kabiliyeti yüksek bir komisyon yapısı içerisinde belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.
İletişim Başkanı Duran: Küresel yönetişim sorunu uluslararası sistemin tıkanmasına neden olduİletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Siyasi, ekonomik ve askeri sınamaların yanı sıra uluslararası hukukun yara aldığı ve insanlığın ortak değerlerinin aşındığı bu koşullarda, küresel yönetişim sorunu uluslararası sistemin topyekun tıkanmasına neden olmuştur. Küresel ekosistem artık daha adil bir düzeni, ahlaki değerlerle insanı merkeze alan yeni bir anlayışı ve güçlü bir temsile dayanan bir uluslararası yönetişim sistemini zorunlu kılmaktadır" dedi.
Gıda ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.