Son dakika Polis Merkezi Saldırısı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Polis Merkezi Saldırısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Polis Merkezi Saldırısı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44 polis merkezi saldirisi haberi bulunmuştur.
İzmir'de 3 polisin şehit olduğu polis merkezine saldırıda iddianame kabul edildiİzmir'in Balçova ilçesinde E.B. (16) tarafından polis merkezine düzenlenen, 3 polis memurunun şehit olduğu saldırıya ilişkin iddianame mahkemece kabul edildi. E.B.’nin de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu, 13 şüpheli için 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 261'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
İzmir'de 3 polisin şehit olduğu polis merkezine saldırıda istenen cezalar belli olduİzmir'in Balçova ilçesinde Eren Bigül (16) tarafından polis merkezine düzenlenen, 3 polis memurunun şehit olduğu saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı. Savcı, saldırgan Eren Bigül’ün de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 13 şüpheli için 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 261'er yıla kadar hapis cezası istedi.
İzmir'de polis merkezine saldırıda şehit sayısı 3'e çıktıİzmir'in Balçova ilçesinde Eren Bigül'ün (16) polis merkezine pompalı tüfekle düzenlediği, 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir (52) ile polis memuru Hasan Akın'ın (36) şehit olduğu saldırıda yaralanan polis memuru Ömer Amilağ da bugün tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
İzmir'de polis merkezine yönelik saldırıya ilişkin 7 kişi tutuklandıİzmir'in Balçova ilçesinde, Eren Bigül'ün (16) polis merkezine pompalı tüfekle düzenlediği saldırıda 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile polis memuru Hasan Akın'ı şehit olduğu olayda tutuklu sayısı 7'ye yükseldi. Bugün adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden ilk olarak olayın faili Eren Bigül ile babası Nuhver Bigül tutuklandı. Devam eden mahkeme sürecinde İran uyruklu olduğu öğrenilen Khalegh Noorıborojerdi ile Suriye uyruklu olduğu belirtilen Mahmud Algatı, Cuma Tabbas, Fıras Seyıd Abdurrahman ve Muhammed Elhazzam da tutuklandı. Öte yandan, 1'i çocuk olmak üzere 4 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Adli kontrol şartı ile serbest kalanların suça sürüklenen çocuk olduğu belirtilen B.Y., failin annesi A.B. ile 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' mahkemeye sevk edilen T.Y. ve F.Ç. olduğu öğrenildi.
İzmir'de polis merkezine saldırıya ilişkin gözaltına alınan 27 şüpheliden 16'sı serbestİzmir'in Balçova ilçesinde E.B.'nin (16) polis merkezine pompalı tüfekle düzenlediği, 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir (52) ile polis memuru Hasan Akın'ın (36) şehit olduğu saldırıya ilişkin gözaltına alınan 27 şüpheliden 16'sı adliyeye sevk edildi. Yaşları 18’den küçük olduğu belirtilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 11 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Bursa'ya şehit ateşi düştüİzmir’in Balçova ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir’in Bursa’nın İnegöl ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Bursa'ya şehit ateşi düştüİzmir’in Balçova ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir’in Bursa’nın İnegöl ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Cinayet öncesi sevgilisini arayıp, 'Eşim evde yalnız, haberin olsun' demişBurdur'da 2 çocuk annesi Özge Bedir'in (35) bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan eşi Adnan Bedir (35), sevgilisi Seray Öztürk (25) ile Tülay Alan'ın (22) yargılamasına başlandı. Kasten öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Tülay Alan duruşmada, "Adnan olay günü Seray'ı arayıp 'Özge evde yalnız, kızı alıp çıktım. Haberin olsun' demiş" dedi.
Alkollü sürücü, 'Valiyi arayacağım', yanındaki yolcu ise ‘Babam hakim’ diye polisi tehdit etti: 2 tutuklamaAksaray'da polis tarafından durdurulan ve yapılan kontrolde 2.47 promil alkollü olduğu belirlenen Yusuf K. (46), işlem yapmak isteyen görevlilere “Valiyi arayacağım” diye tehdit etti. Yolcu koltuğunda oturan Döne D. (40) ise “Babam hakim” diyerek işlem yapılmasını engellemeye çalıştı. Polise direnen ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan tutuklandı.
Komşusunun boynundan bıçakladığı Betül: Hala kabuslar görüyorumİzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta Betül Ç.'yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbedip kaçan ve olaydan 1 gün sonra yakalanıp tutuklanan Çağlar Efe D. (17) hakkında, toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ölümden döndüğünü belirten Betül Ç., "Hala kabuslar görüyorum. Olaydan 2 hafta önce bıçaklamayı planlamıştı ancak başaramamıştı. O zaman tutuklanmadı. En sonunda bıçakladı. O gün ölebilirdim. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.
Komşusunun boynundan bıçakladığı Betül: Hala kabuslar görüyorumİzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, sokakta Betül Ç.'yi (18) bıçakla yaralayıp, telefonunu da gasbedip kaçan ve olaydan 1 gün sonra yakalanıp tutuklanan Çağlar Efe D. (17) hakkında, toplam 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ölümden döndüğünü belirten Betül Ç., "Hala kabuslar görüyorum. Olaydan 2 hafta önce bıçaklamayı planlamıştı ancak başaramamıştı. O zaman tutuklanmadı. En sonunda bıçakladı. O gün ölebilirdim. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.
Bakan Tunç: Terörsüz Türkiye'nin şafağındayızİzmir'de, adliyeye yönelik terör saldırısını canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin ve seken merminin isabet ettiği mübaşir Musa Can, şehit olmalarının 8'inci yılında İzmir Adliyesi'nde törenle anıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, törendeki konuşmasında, "Suriye'nin özgürleşmesiyle birlikte, küresel güçlerin bölgemizde kullanışlı birer maşa olarak kullandıkları terör örgütleri bitme, tükenme noktasına gelmiştir. İnşallah çok yakın zamanda bölgemizin, ülkemizin, milletimizin ve masumların yakasından düşecekler ve tamamen yok olacaklar. Allah'ın izniyle terörsüz Türkiye'nin şafağındayız" dedi.
'Sanığın aile hekimi olmadığı' gerekçesiyle doktora darp davasında cezalar bozulduİzmir'in Torbalı ilçesinde aile sağlığı merkezinde tartıştığı Dr. Ekin Hürel Günay'ı (48) bu olaydan yaklaşık 1,5 ay sonra takip edip, sopayla döven Sedat Aydemir (28) ve ağabeyleri Fikret Aydemir (29) ve Servet Aydemir (37) hakkında verilen 7 yıl 6'şar ay hapis cezaları, istinafta 'mağdurun, sanığın aile hekimi olmadığı' gerekçesiyle bozuldu. Yeniden yargılamada, istinaf kararı göz önünde bulundurularak 3 sanık hakkında sadece 'Silahla kasten yaralama' suçundan ceza talep edildi.
Banu Parlak'ın köpeğinin öldürdüğü 'Leo' toprağa verildiBeylikdüzü'nde Banu Parlak'a ait 'Drago' isimli köpek komşusu Kılıç ailesine ait 'Leo' isimli köpeğe saldırdı. Leo, ağır yaralı olarak kaldırıldığı veteriner kliniğinde öldü. Saldırı sonucu köpeği ölen Kılıç ailesi, Banu Parlak'tan şikayetçi oldu. Köpeğin öldüğü saldırı anı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Leo ise yaşadığı evin ön bahçesindeki en sevdiği yerde toprağa verildi.
Banu Parlak'ın köpeğinin öldürdüğü 'Leo' toprağa verildiBeylikdüzü'nde Banu Parlak'a ait 'Drago' isimli köpek komşusu Kılıç ailesine ait 'Leo' isimli köpeğe saldırdı. Leo, ağır yaralı olarak kaldırıldığı veteriner kliniğinde öldü. Saldırı sonucu köpeği ölen Kılıç ailesi, Banu Parlak'tan şikayetçi oldu. Köpeğin öldüğü saldırı anı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Leo ise yaşadığı evin ön bahçesindeki en sevdiği yerde toprağa verildi.
Avukat çifti yaralayıp, velayeti annesine verilen çocuğu kaçıran 4 şüpheli gözaltına alındıBursa’da, velayet davasında çocuğun teslimi için gittikleri adreste, çocuğu teslim etmek istemeyen ailenin bıçak ve taşla saldırısına uğrayan avukat Aleyna Kübra Kanalcı ile eşi avukat Muharrem Kanalcı yaralandı. Avukat çifte ve araçlarına saldırı anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Taciz iddiasıyla öldürülen Arslan'ın Adli Tıp raporunda dişlerinin yerinde olmadığı ortaya çıktıDiyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla darbedilip, bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan (40) cinayetiyle ilgili olarak 1’i yetişkin 5’i de yaşı küçük olmak üzere 3’ü tutuklu 6 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırladı. Daha sonra masum olduğu anlaşılan Aslan ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunda darp sonucu burunda, dudakta yoğun kanama olduğu ve dişlerinin yerinde bulunmadığı belirtildi.
Taciz iddiasıyla öldürülen Arslan'ın Adli Tıp raporunda dişlerinin yerinde olmadığı ortaya çıktıDiyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla darp edilip, bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan (40) cinayetiyle ilgili olarak 1’i yetişkin 5’i de yaşı küçük olmak üzere 3’ü tutuklu 6 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırladı. Daha sonra masum olduğu anlaşılan Aslan ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunda darp sonucu burunda, dudakta yoğun kanama olduğu ve dişlerinin yerinde bulunmadığı belirtildi.
Polis memurundan resim sergisi: Terör saldırısı sonrası çizdiği resmi de sergilediİstanbul Emniyeti Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Kaçmaz'ın geleneksel motiflerle hazırladığı resimleri sergilenmeye başlandı. Kaçmaz'ın eserlerinde ay yıldız motifi ön plana çıktı. Ali Kaçmaz, eserlerden birini 2016 yılında Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısının hemen ertesi günü çizdiğini belirtti.
Polis Merkezi Saldırısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.