Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme

Son dakika Sağlıklı beslenme haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sağlıklı beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sağlıklı beslenme haber sayfamızda...

Sağlıklı Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.665 saglikli beslenme haberi bulunmuştur.
Sidrex, ultra-maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor oldu
Sidrex, ultra-maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor oldu Ege Üniversitesi (EÜ) Teknoparkı'nda 2016 yılında başlayan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı tesiste üretilen gıda takviyesi Sidrex'in ürün lansmanı, 'Bitkilerin Dönüşüm Hikayesi ve Daha Sağlıklı Yaşam' temasıyla gerçekleştirildi. Sidrex'in, maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor olduğu da 'Asla Yalnız Yüzmeyeceksin' başlığıyla düzenlenen lansmanda açıklandı. Avcı, ay sonunda beşinci kanal geçişini yapacak.
7.05.2024 Video
Sidrex, ultra-maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor oldu
Sidrex, ultra-maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor oldu Ege Üniversitesi (EÜ) Teknoparkı'nda 2016 yılında başlayan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı tesiste üretilen gıda takviyesi Sidrex'in ürün lansmanı, 'Bitkilerin Dönüşüm Hikayesi ve Daha Sağlıklı Yaşam' temasıyla gerçekleştirildi. Sidrex'in, maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor olduğu da 'Asla Yalnız Yüzmeyeceksin' başlığıyla düzenlenen lansmanda açıklandı. Avcı, ay sonunda beşinci kanal geçişini yapacak.
7.05.2024 Ekonomi
“Baharı mutlu geçirmek için magnezyumdan zengin beslenin”
“Baharı mutlu geçirmek için magnezyumdan zengin beslenin” Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.
3.05.2024 Sağlık-Yaşam
“Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün en az 30 dakika egzersiz yapılmalı”
“Sağlıklı bir beyin için haftada 3 gün en az 30 dakika egzersiz yapılmalı” Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, “Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor. Eğitim düzeyi yüksek olan veya kendilerini sürekli geliştiren kişilerin de ileri yaşlarda beyin hastalıklarına yakalanma oranı daha düşük oluyor” diye konuştu.  
30.04.2024 Sağlık-Yaşam
"Kilo veremiyorsanız sebebi huzursuz bağırsak sendromu olabilir"
"Kilo veremiyorsanız sebebi huzursuz bağırsak sendromu olabilir" Günümüzde birçok kişi, kilo verme konusunda çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. "Bu durumun altında yatan nedenlerden biri de huzursuz bağırsak sendromu olabilir" diyen Uzm. Dyt. Sena Çalışkan, huzursuz bağırsak sendromunun kilo verme sürecini etkileyebileceğini belirterek “Huzursuz bağırsak sendromu, sindirim sistemindeki sorunlar nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle karın ağrısı, gaz, şişkinlik, kabızlık veya ishal gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak birçok kişi bu belirtileri kilo verme ile ilişkilendirmez ve doğru teşhis konulmazsa kilo verme çabaları da başarısız olabilir” diye konuştu.
30.04.2024 Sağlık-Yaşam
“İş yerinde aşırı çay ve kahve tüketmek çarpıntı sebebi"
“İş yerinde aşırı çay ve kahve tüketmek çarpıntı sebebi" Dengeli bir beslenme planı oluşturarak sağlıklı yiyecekler tüketmenin iş hayatında başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyleyen Diyetisyen Elif Akçeken, “Oturarak çalışan bireyler kilo almamak için rafine karbonhidratlar, şekerli atıştırmalıklar ve yağlı gıdalardan kaçınmalıdır. Sık yapılan hatalardan biri de aşırı çay ve kahve alımıdır. İş yerinde aşırı kafein tüketimi uykusuzluğa, anksiyeteye ve hatta kalp çarpıntısına neden olabilir" dedi.
26.04.2024 Sağlık-Yaşam
Koltuğunu Dora'ya bırakan Özgür Özel: İyice yerleşmezseniz, kaldırabilirler
Koltuğunu Dora'ya bırakan Özgür Özel: İyice yerleşmezseniz, kaldırabilirler CHP Genel Başkanı Özgür Özel, makam koltuğunu 5'inci sınıf öğrencisi Dora Mimaroğlu'na (11) devrederek, "Buyurun Sayın Genel Başkanım, koltuk sizin. Biraz isterseniz sırtınızı dayayın. Bu koltukta, böyle iyice yerleşmezseniz kaldırabilirler sonra" dedi.
23.04.2024 Politika
Uzmanından sağlıklı bayram menüsü örneği
Uzmanından sağlıklı bayram menüsü örneği Diyetisyen Demet Sayar Kulengir, “Bayramı sağlıkla kutlayın” uyarısında bulunarak örnek bayram menüsü hazırladı. Kulengir, “Bayram sabahı hafif bir kahvaltıyla güne başlayın. Ağır, yağlı ve hamur işi gıdalardan kaçının. Uzun ziyaretler ve sohbetler sırasında acıkmamak için yanınızda protein içeriği yüksek hafif atıştırmalıklar taşıyın. Bu sayede, her evde sunulan tatlılara yönelmek yerine daha sağlıklı seçimler yapabilirsiniz. Şerbetli ve ağır tatlılar yerine, meyve bazlı hafif tatlıları tercih edin. Her tatlı sonrası bol su içmeyi unutmayın” dedi.
9.04.2024 Sağlık-Yaşam
“Bayram ziyaretlerinde çay ve kahveyi aşırı tüketmeyin”
“Bayram ziyaretlerinde çay ve kahveyi aşırı tüketmeyin” Ramazan Bayramı için beslenme uyarılarında bulunan Diyetisyen Sena Genç, “Bayramın ilk gününe hafif bir kahvaltıyla başlanmalıdır. Bayram ziyaretlerinde kahve ve çay tüketimini sınırlandırın. Fazla miktarlarda çay ve kahve tüketildiği takdirde metabolizma yavaşlaması, çarpıntı, mide yanması gibi sorunlar yaşanabilir” dedi.
9.04.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanı anne adaylarını uyardı: Bayramda tatlı tüketimine dikkat
Uzmanı anne adaylarını uyardı: Bayramda tatlı tüketimine dikkat Ramazan Bayramında anne adaylarını tatlı tüketimi konusunda uyaran Doç. Dr. Işık Kaban, kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten şerbetli tatlılar yerine kuru meyveler ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketilmesi gerektiğini söyledi. Kaban, “Aşırı tatlı tüketimi daha fazla insülin hormonu salgılanmasına da neden olur; buna bağlı olarak bebeğin kan şekeri de yükselir ve gebelik boyu yüksek şekerli beslenen anne adaylarının bebekleri de normale göre iri olabilir. İri bebek hem doğum komplikasyonları riskini artırır hem de bebeğin doğduğunda kan şekerinin düşmesi gibi tehlikeler içerir. Eğer tatlı fazla tüketildiyse takip eden günlerde bol su içilmeli, protein ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir” dedi.
6.04.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Bayramda glikoz hassasiyetine dikkat
Uzmanı uyardı: Bayramda glikoz hassasiyetine dikkat Ramazan boyunca aç kalmaya alışan bedenin glikoz hassasiyetinin artabileceğini belirten Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, vücudun besin alımına vereceği tepki çok daha hızlı ve hassas olacağı için bayramda beslenmeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
4.04.2024 Sağlık-Yaşam
“Erken tanıyla bazı kanser türleri tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer alıyor”
“Erken tanıyla bazı kanser türleri tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer alıyor” Günümüzde gerek insanların hayatlarına mal olması gerekse tanı ve tedavi üzerinde sürekli gelişmelerin yaşanması nedeniyle kanserin, her daim gündemin ana konularından biri olmaya devam ettiğini vurgulayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, tedavide yaşanan tüm ilerlemelere rağmen, olumsuz yaşam alışkanlıkları ve erken tanıya yeterli özenin gösterilmediğini söyledi. Kanser Haftası dolayısıyla bazı noktaların altını çizen Prof. Dr. Öven, erken tanıyla özelikle bazı kanser türlerinin tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer aldığını belirtti.
4.04.2024 Sağlık-Yaşam
"Şeker hastaları doktora danışmadan oruç tutmasın"
"Şeker hastaları doktora danışmadan oruç tutmasın" İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, Ramazan Ayında diyabet hastalarının dikkat etmesi gereken hususları açıkladı. Beslenmenin şeker hastalığının tedavisinde en önemli basamak olduğunu belirten Doç. Dr. Sivritepe, “Doğru ve dengeli bir diyette bulunan lifli gıdalar, kompleks karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar, hastaların kan şekeri seviyelerini daha istikrarlı bir şekilde korumalarına yardımcı olur. Ayrıca, uygun porsiyon kontrolü ve düzenli aralıklarla beslenme, hiperglisemi (şeker yüksekliği) ve hipoglisemi (şeker düşüklüğü) riskini azaltır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmelerinin önemli olduğu şeker hastalarının doktora danışmadan oruç tutmaması gerekir" dedi.
12.03.2024 Sağlık-Yaşam
Türkiye’deki çalışma hayatını ele alan araştırmanın sonuçları yayınlandı
Türkiye’deki çalışma hayatını ele alan araştırmanın sonuçları yayınlandı AVİTA Çalışan Destek Programı’nın ZENNA Danışmanlık iş birliğinde, Türkiye temsili bin 210 beyaz ve mavi yakalı çalışanın katılımıyla gerçekleştirdiği “Çalışma Hayatı Analizi ve İyi Oluş Gereksinimleri Araştırması”nın sonuçları yayınladı. Türkiye’deki çalışma hayatını ele alan araştırmanın sonuçları, çalışanların ihtiyaçları ve mutluluğu hakkında geliştirilmesi gereken yönler olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu araştırma, iş dünyasındaki liderlere ve insan kaynakları profesyonellerine, çalışanların iyi oluşunu daha iyi yönetebilmeleri konusunda öneriler sunuyor.
5.03.2024 Kurumsal
“Uyku apnesi gibi solunum problemleri, obez bireylerde daha sık görülür”
“Uyku apnesi gibi solunum problemleri, obez bireylerde daha sık görülür” Obezitenin modern yaşamın ve beslenme alışkanlıklarının bir sonucu olarak yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, “Fazla kilo, eklemlerde aşırı yüklenmeye ve yıpranmaya neden olabilir. Bu da hareket güçlüğüne, omurga sorunlarına ve ağrılara yol açarak yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Obezite, akciğerlere baskı yaparak solunumu zorlaştırabilir. Uyku apnesi gibi solunum problemleri, obez bireylerde daha sık görülür ve yaşamı tehdit edebilir” dedi.
4.03.2024 Sağlık-Yaşam
“Obezite kanser riskini artırıyor”
“Obezite kanser riskini artırıyor” Dünya Sağlık Örgütü’ne göre aşırı kilonun ve obezitenin, sağlık açısından risk oluşturan anormal veya aşırı yağ birikimi olarak tanımlandığını belirten Diyetisyen Edanur Usta, “Obezite; tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve bazı kanser türlerinin yanı sıra akciğer, sindirim, böbrek, endokrin, kas-iskelet sistemi, nörolojik ve zihinsel sağlık sorunları gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar için de temel risk faktörlerinden biridir” dedi.
4.03.2024 Sağlık-Yaşam
‘Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli’
‘Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli’ Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.
26.02.2024 Sağlık-Yaşam
“Obezite tedavisinde gelişmeler hız kazanıyor”
“Obezite tedavisinde gelişmeler hız kazanıyor” Dünyada her geçen gün daha da yaygın hale gelen obezitenin, hayati risk oluşturan birçok hastalığa neden olabildiğini söyleyen Gastroenteroloji Bölümü uzmanı Prof. Dr. Barış Yılmaz, Obezite tedavisinde gelişmelerin hız kazandığını belirterek “Obezite hastalarının cerrahi işlem öncesi diyetisyen desteğiyle kilo vermeyi denemiş ancak diyetle bir sonuca varamamış olması gerekir. İşlem öncesi hasta mutlaka psikiyatri, endokrinoloji, iç hastalıkları branş doktorları ile birlikte multidisipliner olarak değerlendirilir. Bu değerlendirme sonrasında işlem uygulanabilir” dedi.
8.02.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor
Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Yamaç, “Toplumda görülme sıklığı giderek artan kanser hakkında tüm dünyada çeşitli araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'nın (IARC) yaptığı çalışmalara göre kanser vakalarının giderek artış göstermesi tüm dünyada endişe uyandırıyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor. Güvendiğiniz hastanelerde tam kapsamlı taramalar ile erken teşhis ve tedavi sağlanabilir” dedi.
5.02.2024 Sağlık-Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Sağlık-Yaşam
Çalışanların psikolojik desteğe ihtiyacı artıyor
Çalışanların psikolojik desteğe ihtiyacı artıyor Danışmanlık hizmeti şirketi AVİTA, ‘Çalışan Destek Programı’ değerlendirme raporunu açıkladı. Rapora göre, çalışanların en çok tercih ettiği hizmet yüzde 44 ile psikolojik danışmanlık oldu. Onu sırasıyla yüzde 28 ile mevzuat danışmanlığı, yüzde 8 ile tıbbi bilgi danışmanlığı takip etti. Rapora göre, en çok danışmanlık alan meslek grubu yüzde 30 ile bankacılar oldu. Bankacılar, özellikle psikolojik danışmanlık desteği aldı.
30.01.2024 Kurumsal
Akmerkez’den çocuklara özel sömestir atölyeleri
Akmerkez’den çocuklara özel sömestir atölyeleri Akmerkez, 25 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında çocuklara özel sömestir atölyeleri düzenliyor.
18.01.2024 Kültür&Sanat
Prof. Dr. Enginyurt: Karadeniz Bölgesi'nde grip vakalarının yarısı domuz gribi
Prof. Dr. Enginyurt: Karadeniz Bölgesi'nde grip vakalarının yarısı domuz gribi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü vakalarında artış yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Özgür Enginyurt, grip vakalarının yarısının H1NI virüsü olduğunu ifade ederek, "Bazı birimlerde yüzde 70’lere varan oranlarda” dedi.
17.01.2024 Sağlık-Yaşam
“Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor”
“Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor”  Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanından yılbaşı sofrası için sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşı sofrası için sağlıklı beslenme önerileri  Yılbaşı kutlamalarında sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dyt. Sena Çelik, “Yılbaşı kutlamaları genellikle aile ve arkadaşlarla bir araya gelmeyi, lezzetli yiyecekler ve içeceklerin tadını çıkarmayı içeriyor. Ancak bu dönemde sağlıklı beslenmeye dikkat etmek önem taşıyor çünkü aşırı yemek veya sağlıksız yiyecekler tüketmek, sonraki günlerde rahatsızlık hissine neden olabiliyor” dedi.  
29.12.2023 Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

beslenme sağlık kanser bayram Obezite

Sağlıklı Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.