Şef Ebru Baybara Demir, Şili'deki festivalde Türk bayrağını dalgalandırdı
Şef Ebru Baybara Demir, Şili'deki festivalde Türk bayrağını dalgalandırdı Gastronomi Nobelini kazanan tek Türk Şef Ebru Baybara Demir, dünyanın en önemli Latin Amerika aşçılık festivallerinden biri olan Ñam Santiago Festivali'nin açılışını yaptı. Demir, 24 Mart'ta biten festivalin kapanış yemeğini de hazırladı. Etkinliğe katılan şeflerle Mardin’in geleneksel tarifiyle teşt pilavı hazırlayan Demir, Türk bayrağıyla yemek dağıtımını uluslararası tüm şeflerin katılımıyla Cercis Murat Konağı’nın geleneksel sunum şovu ile gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası arenadan 20 bin gastronomi profesyonelini ağırlayan etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz da katıldı.
29.03.2024 Kültür&Sanat
Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk şef Ebru Baybara Demir oldu
Gastronominin Nobel’ini Türkiye’ye taşıyan ilk şef Ebru Baybara Demir oldu Dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği Gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023'ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir oldu. Şef Ebru Baybara Demir bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk Türk kadın şef oldu.
7.06.2023 Video
'Gönül Mutfağı’ndan her gün 13 bin depremzede öğrenciye kahvaltı
'Gönül Mutfağı’ndan her gün 13 bin depremzede öğrenciye kahvaltı Hatay’da şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu ve günde 50 bin depremzedeye yemek sağlayan Gönül Mutfağı’nda okullarına dönen öğrenciler için de kahvaltılık çıkarılmaya başlandı. Mutfağın kurucu ve koordinatörlerinden Kadir Sancar, “Çocukların mutluluğunu görmek, paha biçilmez bir şey. Şu anda günlük 13 bin kahvaltılık tabildot çıkarıyoruz ancak talep olması halinde bu sayıyı 25 bine çıkarma imkanımız var” diye konuştu.
11.05.2023 Foto Galeri
Şef Ebru Baybara Demir, Sur Kültür Yolu Festivali’ni 'isfire' ile tatlandırdı
Şef Ebru Baybara Demir, Sur Kültür Yolu Festivali’ni 'isfire' ile tatlandırdı Diyarbakır'daki 'Sur Kültür Yolu Festivali'ne katılan Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir, 'isfire tatlısı' yaptı. Tatlıyı ziyaretçilere dağıtan Demir, "Yerinde üretmek, yerinde tüketmek ve insanları yerinde tüketmeye davet etmek bu işin en önemli noktası olmalı. Çünkü mutfağımızı ancak bu şekilde yerinde güçlendirebiliriz" dedi.
11.10.2022 Video
Şef Ebru Baybara Demir, Sur Kültür Yolu Festivali’ni 'isfire' ile tatlandırdı
Şef Ebru Baybara Demir, Sur Kültür Yolu Festivali’ni 'isfire' ile tatlandırdı Diyarbakır'daki 'Sur Kültür Yolu Festivali'ne katılan Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir, 'isfire tatlısı' yaptı. Tatlıyı ziyaretçilere dağıtan Demir, "Yerinde üretmek, yerinde tüketmek ve insanları yerinde tüketmeye davet etmek bu işin en önemli noktası olmalı. Çünkü mutfağımızı ancak bu şekilde yerinde güçlendirebiliriz" dedi.
11.10.2022 Gündem