Son dakika Türk Mutfağı Haftası haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Mutfağı Haftası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Mutfağı Haftası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 55 turk mutfagi haftasi haberi bulunmuştur.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı, Anadolu'nun ruhunu dünyanın dört bir yanına taşıyan en latif kültür elçimizTürk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında ‘Bir Sofrada Miras Programı’nda konuşan Emine Erdoğan, "Türk mutfağı lezzetlerinin yanında manevi bağları, aile bağları, paylaşım kültürü ve kolektif üretim gücüyle başlı başına bir yaşam sanatıdır. Türk mutfağı Anadolu'nun ruhunu ve vicdanını dünyanın dört bir yanına taşıyan en latif kültür elçimizdir. Bize düşen görev, ülkemizin gastronomi imajını dünyaca bilinen birkaç yemekle sınırlı olmaktan çıkarıp, anlam, kültür ve değer mutfağı olarak dünyada hak ettiği konuma taşımaktır" dedi.
Türk mutfağı İstanbul Havalimanı'nda tanıtılıyorTürk mutfağı haftası dolayısıyla İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki İGA Lounge'da Anadolu lezzetleri yerli ve yabancı yolcuların beğenisine sunuldu.
AK Parti'li Çelik: Türk mutfağı, yüzlerce yıllık mirası anlatıyorAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türk Mutfağı Haftası’nın bu yıl beşincisi 'Bir Sofrada Miras' temasıyla hayata geçiyor. Türk mutfağı eşsiz yemek kültürümüzü ifade ederken, sadece yemekleri tanımlamıyor, yüzlerce yıllık bir mirası anlatıyor ve taşıyor" dedi.
Artvin’de gastronomi rüzgarıArtvin’de, ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında kente özgü yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünler tanıtılıp, bölge halkının beğenisine sunuldu.
Sivas'ın yöresel lezzetleri tanıtıldıSivas'ta Türk Mutfağı Haftası nedeniyle geleneksel kültürü yaşatmak ve yöresel yemeklerin tanıtımı için etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, ilçelerin yöresel lezzetlerinin sergilendiği stantlar yer aldı.
Türk Mutfağı Haftası 2026'nın teması; Bir Sofrada MirasCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde her yıl düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, bu yıl da 21-27 Mayıs'ta hem Türkiye'de hem de dünyada kutlanacak. Türk Mutfağı Haftası 2026'nın teması da 'Bir Sofrada Miras' olarak belirlendi.
Emine Erdoğan: 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bizler bugün, her yıl 1,3 milyar ton gıdanın çöpe atıldığı, buna karşın 700 milyondan fazla insanın bir lokma ekmeğe muhtaç olduğu, 190 milyon çocuğun açlıktan gözünün karardığı bir dünyada yaşıyoruz" dedi.
Emine Erdoğan, 'Gastronomi Liseleri Projesi' tanıtım programına katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Kültürel mirasın korunmasının başlıca yolu, onu, otantik dokusunu bozmadan yeni nesillere aktarmaktır. Bu açıdan, gastronomi liseleri, çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Lise çağındaki gençlerimizi, kelimenin tam anlamıyla, işin mutfağında yetiştireceğiz. Onlara, malzemeleri bir araya getirmenin çok ötesinde bir donanım kazandıracağız. Her tarifin ardındaki coğrafyayı, coğrafi ürünleri, tarımsal üretim kapasitesini, tarihi tecrübeyi ve hikayeyi de öğrenecekler" dedi.
'Geleceğin Şefleri' yarışmasının ilk eleme turunun yarısı tamamlandıDijital medya platformu Yemek Sanatı TV, genç mutfak profesyonellerin kendilerini gösterebilecekleri 'Geleceğin Şefleri' yarışmasının ilk eleme turunun yarısı bitti. Zorluklarla dolu etapları ve sosyal mesajlarla harmanlanmış yapısıyla dikkat çeken yarışmanın kazananı, 17 Ekim'deki final bölümünde 100 bin TL'lik büyük ödülün sahibi olacak.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz. Şimdi bu gücü, mutfağımızın sağlıklı yaşam teklifiyle daha da artırabiliriz. Onun şifa sunan yönlerini tanıtarak, insanlığın hizmetine sunmanın, hepimizin ortak görevi olduğu inancındayım" dedi.
Türk Mutfağı Haftası'nda yöresel yemekler beğeniye sunulduHatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yöresel yemekler, ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliğinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Bakan Ersoy: Mutfağımızın evrensel dili, farklı kültürlerle buluşacakKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine ilişkin, "Yurt dışı temsilciliklerimizde düzenlenecek programlar ile mutfağımızın evrensel dili, farklı kültürlerle ortak sofralarda buluşacak" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisiAnkara'da, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' sergisi açıldı.
Yunus Emre Enstitüsü, Ege mutfağını dünyaya tanıtıyorYUNUS Emre Enstitüsü (YEE), dünya çapında gerçekleştirdiği gastronomi şölenleriyle zengin Türk mutfağının Ege Bölgesi'ne ait özel lezzetleri tanıtımını yapıyor. Etkinlikler, 27 Mayıs tarihine kadar devam edecek.
Kahire’de Türkiye-Mısır Medya Buluşmaları düzenlendiYunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye ile Mısır arasında medya alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve medya bağlamında ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ‘Medya Buluşmaları’ adlı programı gerçekleştirdi.
Emine Erdoğan: Özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
İstanbul Havalimanı'nda 'Hatay Mutfağı' tanıtıldıİstanbul Havalimanı'nda, 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Hatay'a ait lezzetler tanıtıldı. Dış hatlar terminalinde gerçekleşen etkinlikte yerli ve yabancı yolculara, Hatay mutfağının öne çıkan lezzetlerinden; zeytin salatası, humus, kısır, mütebbel, fellah köftesi, babagannuş, muhammara, ikram edildi.
Madenci korosu konser verdiZonguldak'ta, maden işçilerinden oluşan Türkiye'nin ilk ve tek 'madenci korosu', Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konser verdi.
RTEÜ'lü yabancı öğrenciler en iyi çayı demlemek için yarıştıRize'de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Çay Çarşısı'nda organize edilen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliklerinde düzenlenen 'Çay Demleme Yarışması'nda hünerlerini sergiledi.
Türk Mutfağı Haftası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.