Son dakika yerli ve milli haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli ve milli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli ve milli haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.385 yerli ve milli haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu: Birileri istiyor ki şehit cenazeleri gelmeye devam etsinUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Şimdi birileri istiyor ki şehit cenazeleri gelmeye devam etsin. Onun üzerinden siyaset yapsınlar. Bugüne gelmemizdeki en büyük katkı da şehitlerimizdir. Allah onlardan razı olsun, bakın canlarını ortaya koydular. Yani biz onların hakkını nasıl öderiz? Onların haklarına, hukuklarına halel getirmeyeceğiz. Biz önce Türkiye'de safları sıklaştırdık. Şimdi coğrafyamızda çok şükür her geçen gün daha barışa yaklaşıyoruz" dedi.
Bakan Güler, Kars'taMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kars'ta 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret edip, inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulu toplandıTürkiye Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yılmaz, "Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimiz, su ve kanalizasyon idarelerimiz ile il özel idarelerimizi de ulusal coğrafi veri ekosistemimize dahil ediyoruz" dedi.
Üniversite öğrencilerinden dikey döner otopark projesiAnkara'da Başkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ateş Efe Köroğlu, Ahmet Doruk Acınan, Serkan Akbaysan ve Can Ersöz, tam otomatik dikey döner otopark projesi ile şehirlerin otopark sorununa akıllı ve yerli bir çözüm geliştirdi.
Üniversite öğrencilerinden dikey döner otopark projesiAnkara'da Başkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ateş Efe Köroğlu, Ahmet Doruk Acınan, Serkan Akbaysan ve Can Ersöz, tam otomatik dikey döner otopark projesi ile şehirlerin otopark sorununa akıllı ve yerli bir çözüm geliştirdi.
10 yılda güneş ve rüzgardan 442,2 teravatsaat elektrik üretildiTürkiye, 2015-2025 yılları arasında güneş ve rüzgardan toplam 442,2 teravatsaat (TWh) elektrik üretti. Bu üretimle 21,5 milyar dolarlık kömür ithalatının önüne geçilirken fosil yakıt kullanımının ikamesi sonucunda yaklaşık 354 milyon ton karbondioksit emisyonu engellendi.
Üniversitede yerli ve milli imkanlarla deprem sönümleyici geliştirildiTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Yapısal Deprem Laboratuvarı’nda yerli ve milli imkanlarla, kolonlara ve kirişlere yük gelmeden binanın depremi atlatmasını sağlayacak, metalik panel sönümleyiciler üretildi. NKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Ahmet Bal, "Bu metalik panel sönümleyicileri Tekirdağ Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı’nda geliştirdik. İlk defa da Türkiye'de bizim bu sağlık spor bilimleri derslikleri projesinde uyguluyoruz şu anda. Tamamen yerli ve milli mühendislik eseri olan bir sönümleyici tipi" dedi.
Milli Hızlı Tren'de seri üretim başladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli hızlı treninde seri üretim sürecinin başladığını belirterek, "İlk setimizin testleri başarıyla devam ederken ikinci Milli Hızlı Tren setimizin üretimine başladık. 2027 yılında 7, 2028 yılında ise 7 olmak üzere toplam 14 set üretmeyi hedefliyoruz" dedi.
Bakan Kurum: 5 yıllık akıllı şehir eylem planımız hazırÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "5 yıllık akıllı şehir eylem planımız hazır. Her alanda vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak 50 akıllı şehir uygulamasını hayata geçireceğimiz düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı" dedi.
Bakan Güler: ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini titiz şekilde yürütmekteyizMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler "40 yılı aşkın süredir enerjimizi, kaynaklarımızı ve en acısı evlatlarımızı bizden alan terör belasından tamamen kurtulmak için yürütülen 'Terörsüz Türkiye' sürecini devletimizin gücünden ve milletimizin hassasiyetlerinden hiçbir şekilde taviz vermeden titiz bir şekilde yürütmekteyiz" dedi.
TURKA ile Altınay Robot arasında iş birliği protokolü imzalandıTURKA, araç muayene süreçlerinde yapay zeka ve robotik teknolojilerin kullanılması amacıyla Altınay Robot Teknolojileri ile iş birliği protokolü imzaladı. İş birliği kapsamında araç muayenesinde kullanılabilecek robotik sistemlerin geliştirilmesi, test edilmesi ve sahaya uyarlanması hedefleniyor.
Ticaret Bakanlığı'ndan 'DTÖ Panel Raporu' açıklamasıTicaret Bakanlığı’ndan, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Panel Raporu üzerinden yapılan bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, raporun Türkiye açısından herhangi bir tazminat, mali borç veya vergi kaybı doğurmadığı açıklaması yapıldı.
Bakan Kacır: Atatürk Havalimanı'nda dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezini kuruyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, dünyada eşi benzeri olmayan bir toplumsal seferberlik, adeta bir dip dalgasıyla Türk gençliğinin TEKNOFEST kuşağı Millî Teknoloji Hamlesi'ne öncülük ettiğini vurgulayarak, “Bu ay dünyanın en büyük girişimcilik merkezi Terminal İstanbul'un ilk fazının tanıtımını gerçekleştireceğiz ve artık ilk fazda girişimci kabullerimizi başlatmış olacağız. Atatürk Havalimanı'nda da dünyanın en büyük teknoloji girişimciliği merkezini kuruyoruz” dedi.
İlk T625 GÖKBEY helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine katıldıTürk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilk teslimatı gerçekleştirildi. Teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Emniyet teşkilatımız için toplam 18 T625 GÖKBEY helikopteri teslim alınacak" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Artemis Anlaşmaları'na ilişkin açıklamaDışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin uluslararası uzay iş birliği programı Artemis Anlaşmaları'nı imzalamasına ilişkin, "Türkiye, Artemis Mutabakatı' ile ortaya konulan anlayış çerçevesinde uzayın barışçıl amaçlarla keşfi ve kullanımına yönelik uluslararası iş birliğini desteklemeyi, uzay teknolojileri ve keşfi alanındaki çalışmalara uluslararası hukuk temelinde kapsayıcı ve yenilikçi bir yaklaşımla katkı sunmayı sürdürecektir" açıklamasını yaptı.
TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması’nda final heyecanıTEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması’nda 193 takımdan 733 yarışmacının geliştirdiği projeler arasından finale kalan 42 takım, Türkiye’nin nükleer teknoloji geleceği için tasarladıkları çözümlerle yarışacak.
TCG IŞIN, Girne'de devam eden arama kurtarma çalışmalarına katıldıGirne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından kayıp 20 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan, denizaltı kurtarma, açık deniz yedekleme ve su altı arama kabiliyetlerine sahip TCG IŞIN (A-583) Kurtarma ve Yedekleme Gemisi, bölgede çalışmalarına başladı.
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli hızlı trenimiz saatte 250 kilometre hıza ulaştıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin test süreçlerinin başarıyla devam ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Test süreçleri başarıyla devam eden Milli elektrikli hızlı trenimiz saatte 250 kilometre hıza ulaştı” dedi.
Yerli Ve Milli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.