Son dakika yoğurt haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoğurt gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoğurt haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.049 yogurt haberi bulunmuştur.
4’üncü ‘Ulusal Bahçelievler Kitap Fuarı’ açıldıBahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Bahçelievler Kitap Fuarı, ‘Bahçelievler’den Gazze’ye: Özgür Filistin’ temasıyla Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Fuar 7 Aralık’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Çökertme kebabı turistlerin gözdesi olduCoğrafi işaretli Bodrum çökertme kebabı, gastronomi alanında yayımlanan 'Dünyanın En İyi 100 Yemeği' listesinde 7'nci sırada yer aldı. Bodrum'da turizm sezonunun en çok tercih edilen lezzetleri arasında bulunan yemek, uluslararası ilgiyi artırdı.
Uzmanından diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasıDiyabet, yalnızca ilaçla değil, yaşam tarzı değişiklikleriyle de yönetilmesi gereken kronik bir hastalık. Ancak yapılan araştırmalar, hastaların önemli bir kısmının beslenmede farkında olmadan hatalar yaptığını gösteriyor. Diyetisyen Harika Özkaya Yurttadur, diyabet hastalarının en sık yaptığı 10 beslenme hatasını ve doğru yaklaşımları anlattı. Dyt. Yurttadur, diyabet yönetiminde beslenmenin kritik bir rol oynadığını belirterek, “Basit görünen yanlış alışkanlıklar bile kan şekeri dengesini bozarak komplikasyon riskini artırabilir” dedi.
Uzmanından bağışıklığı güçlendiren besin önerileriBağışıklık sistemini destekleyen besin grupları hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Elif Berfin Aydoğdu, “Portakal, mandalina, kivi, çilek, kuşburnu, kırmızı biber, brokoli, karnabahar, ıspanak ve maydanoz C vitamini açısından zengindir. Çinko minerali de bağışıklık hücrelerinin doğru çalışması için kritik öneme sahiptir. Kırmızı et, yumurta, kabak çekirdeği, kaju, badem, tahin, baklagiller ve tam tahıllar çinko içeriği yüksek besinlerdir” dedi.
Ulusal Süt Konseyi, Antalya'da buluştuUlusal Süt Konseyi'nin Ulusal Süt Zirvesi, sektör temsilcilerinin katılımıyla Antalya'da başladı. Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, çiğ sütün sağımdan itibaren işleme tesisine kabulü, işlenmesi ve piyasaya arzına kadar geçen süreçte miktar ve kalitesinin izlenmesi, denetlenmesi ile süt piyasasının takibini sağlamak amacıyla başlatılan mevzuat çalışmasında sona gelindiği açıkladı.
Gıda güvenliğine karşı uyaran Prof. Dr. Çopur: Tarladan çatala uzanan süreç doğru yönetilmeliTürkiye'de son günlerde artan gıda zehirlenmeleri, besin güvenliği tartışmalarını gündeme taşırken, uzmanından uyarı geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur (66), tüketicilere, gıdanın temini, muhafazası, tüketimi ve sağlıklı gıdaya nasıl ulaşılabileceğinin püf noktalarını anlattı. Gıda güvenliğinin tarladan başladığını söyleyen Prof. Dr. Çopur, "Gıda ürünlerinde tarladan çatala kadar olan süreç iyi yönetilmelidir. Tüketici öncelikle satın alma sürecini doğru yönetmelidir" dedi.
Yazın serinleyebilmek için kar doldurulan kuyularda hazırlıklar başladıKayseri’nin Hacılar ilçesinde Erciyes Dağı eteklerinde yaklaşık 500 yıl öncesine dayanan ve o yıllarda su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan 1200 kuyudan yaklaşık 300’ü, bugün yaz aylarında soğuk su elde etmek için kullanılıyor. Derinliği 7 metreye ulaşan kuyular, kış aylarında tonlarca karla dolduruluyor. Kentte hafta sonu etkili olan yağış sonrası da kuyular kar doldurulmak için hazır hale getiriliyor. Bölgede yaşayanlar, tarihi kuyuların tamir ve bakımları ile temizliklerini yapıp, kar doldurmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
‘Diyabetle ömür boyu arkadaş olmak ve iyi yönetmek gerekiyor’İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada diyabetlilerin beslenmesinde dikkat etmeleri gerekenlere ilişkin tavsiyelerde bulundu. Diyabetin kontrol altında tutulmasında en önemli görevin diyabetlilere ait olduğunu belirten Prof. Dr. Alphan, “Çünkü diyabet, hayat boyu diyabetlilerle birlikte olacak bir arkadaş gibidir. Diyabetlilerin arkadaşları olan bu hastalık ile iyi geçinebilmeleri için yanlış olan beslenme alışkanlıklarını değiştirip, yerine, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsemeleri gereklidir” dedi.
'Bağışıklığın formülü mutfak ve yaşam tarzında saklı'Soğuk havalarla birlikte bağışıklık sistemi zayıflıyor ve vücut hastalıklara karşı daha savunmasız hale geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Aydın, özellikle sonbahar ve kış aylarında beslenmenin önemine dikkat çekti. Aydın, "Portakal ve mandalina gibi klasik vitamin kaynaklarının yanı sıra kırmızı biber, brokoli, kivi, zencefil ve zerdeçal gibi besinler bağışıklığı güçlendirmek için kullanılabilir" dedi.
Medicana Ankara Hastanesi’nden ‘Meme Kanserine Karşı Yeni Bir Yaşam’ etkinliğiMedicana Ankara Hastanesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında hastalıkla mücadelede bütüncül bir yaklaşım sunmayı amaçlayan bir etkinlik düzenledi. ‘Meme Kanserine Karşı Bir Sonraki Durak: Yeni Bir Yaşam’ başlıklı etkinlikte, alanında uzman isimler bir araya geldi.
Medicana Ankara Hastanesi’nden ‘Meme Kanserine Karşı Yeni Bir Yaşam’ etkinliğiMedicana Ankara Hastanesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında hastalıkla mücadelede bütüncül bir yaklaşım sunmayı amaçlayan bir etkinlik düzenledi. ‘Meme Kanserine Karşı Bir Sonraki Durak: Yeni Bir Yaşam’ başlıklı etkinlikte, alanında uzman isimler bir araya geldi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde kişiye özel probiyotikSağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, Prof. Dr. Ümit Savaşçı ve Prof. Dr. Emre Avcı, bireylerin mikrobiyota analizine uygun yerli ve milli kişiye özel probiyotik geliştirdi. Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, "Kişiye özgü sağlıklı bir flora oluşturarak, daha dengeli, sağlıklı ve kaliteli yaşamı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde kişiye özel probiyotikSağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, Prof. Dr. Ümit Savaşçı ve Prof. Dr. Emre Avcı, bireylerin mikrobiyota analizine uygun yerli ve milli kişiye özel probiyotik geliştirdi. Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, "Kişiye özgü sağlıklı bir flora oluşturarak, daha dengeli, sağlıklı ve kaliteli yaşamı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Uzmanı uyardı: Mevsim geçişlerinde sinüzit, bronşit ve zatürre artabilirMevsim geçişlerinde özellikle viral solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Grip, soğuk algınlığı, RSV, koronavirüs gibi virüsler bu dönemde daha kolay yayılır. Ayrıca, sinüzit, bronşit, zatürre gibi hastalıklar da daha sık görülür. Grip aşısı 65 yaş üstü, gebeler ve kronik hastalığı olanlar için mutlaka önerilir. Zatürre aşısı da risk grubundakilerde faydalıdır. Eksiklik varsa D vitamini, kısa süreli çinko ve C vitamini takviyesi yapılabilir” dedi.
54 yıllık bakır ustası: Doğru kullanılırsa bakır şifa kaynağıdırKahramanmaraş'ta 54 yıl önce başladığı bakırcılık mesleğini 1994'ten bu yana Antalya'da sürdüren Mustafa Kasapkara (61), doğru kullanılan bakır mutfak ürünlerinin sağlığa faydalı olduğunu söyledi. Kasapkara, "Çelikten, alüminyumdan, teflondan daha sağlıklı. Bakırdan üretilmiş bir ürünün içine ne koyarsanız tadı değişir, şifa verir. Yoğurt mayalasanız daha lezzetli olur, su koysanız tadı zenginleşir" dedi.
54 yıllık bakır ustası: Doğru kullanılırsa bakır şifa kaynağıdırKahramanmaraş'ta 54 yıl önce başladığı bakırcılık mesleğini 1994'ten bu yana Antalya'da sürdüren Mustafa Kasapkara (61), doğru kullanılan bakır mutfak ürünlerinin sağlığa faydalı olduğunu söyledi. Kasapkara, "Çelikten, alüminyumdan, teflondan daha sağlıklı. Bakırdan üretilmiş bir ürünün içine ne koyarsanız tadı değişir, şifa verir. Yoğurt mayalasanız daha lezzetli olur, su koysanız tadı zenginleşir" dedi.
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildiAnkara'nın Yenimahalle ilçesinde süt ve süt ürünleri işleme tesisine yönelik düzenlenen denetimde, bozulmuş ve etiketsiz toplam 3 tonun üzerinde ürün imha edildi.
Ankara'da 3 tonun üzerinde bozuk süt ürünü imha edildiAnkara'nın Yenimahalle ilçesinde süt ve süt ürünleri işleme tesisine yönelik düzenlenen denetimde, bozulmuş ve etiketsiz toplam 3 tonun üzerinde ürün imha edildi.
‘Sağlıklı yaşam tarzı ile meme kanseri riskini azaltmak mümkün’Diyetisyen Serap Güzel, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında doğru beslenmenin önemine dikkat çekerek, “Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme tercihleriyle meme kanseri riskini azaltmak mümkün. Şekerli içecekler, aşırı işlenmiş ürünler ve doymuş yağdan zengin beslenme obezite riskini artırıyor. Obezite ise meme kanseri için önemli bir risk faktörü. Rafine karbonhidrat ve paketli ürünlerden uzak durulmalı” dedi.
Yoğurt ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.