00:4765 ilde uyuÅŸturucu operasyonu; 768 gözaltıCumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak CumhurbaÅŸkanı Seçimi ve 28. Dönem MilletvekilliÄŸi Seçimi için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Burada ErdoÄŸan'ı AK Parti İstanbul İl BaÅŸkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Hilmi Türkmen karşıladı. Okul içinde ErdoÄŸan çocuklara harçlık verdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan'la birlikte 3279 numaralı sandıkta oy kullandı.
KimliÄŸini çıkararak oy kullanacağı sınıfa giren ErdoÄŸan, sırası geldiÄŸinde burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaÅŸtı. Pusula ve mührü alan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kabine girerek oyunu kullanırken, peÅŸinden eÅŸi Emine ErdoÄŸan oyunu kullandı. Sandığa hayırlı olsun diyerek zarfı atan ErdoÄŸan imza iÅŸleminin ardından açıklamalarda bulundu.
TÜRK DEMOKRASİSİ İÇİN HAYIRLISIYLA BİR GELECEĞİ RABBİMDEN NİYAZ EDİYORUZ
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli ÅŸey Türk demokrasisi için inÅŸallah bugün sabah itibariyle takipteyim. İçiÅŸleri Bakanımdan aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaÅŸanmadan ÅŸu ana kadar süreç devam etti, devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaÅŸlarımız büyük bir ÅŸevkle, aÅŸkla oylarını kullanıyorlar. Oralarda da ÅŸu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Temennim odur ki, akÅŸam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceÄŸi Rabbimden niyaz ediyoruz. Ve bütün seçmenlerimizin ÅŸöyle hiç endiÅŸeye kapılmadan akÅŸam saat 17.00'ye kadar oylarını kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bütün sandıklardaki sandık kurul üyelerine, baÅŸkanından hepsine baÅŸarılar diliyorum. Kendilerini de tebrik ediyorum" dedi.
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sonuçları İstanbul'da takip edeceÄŸini söyledi. Oy kullanma iÅŸleminin ardından okul bahçesinde bekleyen vatandaÅŸlar CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a yoÄŸun ilgi gösterdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, burada vatandaÅŸları selamlayıp, sohbet etti. Ayrıca, çok sayıda yabancı basın mensubu da ErdoÄŸan'ın oy kullanmasını yakından takip etti. Sabahın erken saatlerinde okula gelen gazeteciler gün boyu yayın gerçekleÅŸtirdi. ErdoÄŸan'ın oy kullandığı sandıkta 380 seçmenin olduÄŸu öÄŸrenildi.
02:08Bayraktar Kızılelma akıllı filo otonomisiyle kol uçuşunu başarıyla tamamladı
09:10Güller ve Günahlar yılı zirvede kapattı
06:05Trafik kazası nedenlerinde 'sürücü kusuru' açık ara ilk sırada
07:52'En iyi turizm köyleri' listesine giren Barbaros’un ziyaretçileri, sanatla ağırlanıyor
05:53Antalya'da yarım milyona yakın caretta yavrusu denizle buluştu
00:24Çin, ‘Fengyun-4 03’ uydusunu uzaya gönderdi
06:28Bedensel engelli çift, birbirine ‘el ve ayak’ oldu