Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda taraflar ‘barış taslağı’ hazırladı

ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için yapılan barış planı görüşmelerinin ardından tarafların ‘güncellenmiş ve revize edilmiş bir barış çerçevesi taslağı’ hazırladığını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Beyaz Saray internet sitesinde, İsviçre'nin Cenevre kentinde, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bitirilmesi amacıyla ABD yönetiminin gündeme getirdiği barış planı görüşmelerine ilişkin açıklama yayınlandı. Açıklamada, tarafların önemli ilerleme kaydettiği belirtilerek, görüşmelerin ardından tarafların, güncellenmiş ve revize edilmiş bir barış çerçevesi taslağı hazırladığı bildirildi.

Ukrayna ve ABD'nin ortak öneriler doğrultusunda çalışacağı kaydedilen açıklamada, ilerleyen günlerde Avrupa ile de temasta bulunulacağı aktarıldı. Nihai kararların ise Ukrayna ve ABD tarafından alınacağı ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. Pakistan'da camide meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi
  2. İletişim Başkanı Duran: Savaşlar artık dijital platformlar ve algı yönetimiyle yürütülüyor
  3. Trump, Obama çiftine yönelik ırkçı paylaşım için özür dilemedi
  4. ABD’den Ukrayna'ya 185 milyon dolarlık askeri ekipman satışına onay
  5. Trump'tan İran ile ticaret yapan ülkelere ek gümrük vergisi
  6. Trump: İran ile çok iyi görüşmeler yaptık
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile iyi bir başlangıç yaptık
  8. Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu
  9. Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü
  10. Umman’dan ABD ve İran arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama

© Copyright 2026

DHA