Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Afganistan ile ABD arasında mahkum takası yapıldı

ABD’de tutuklu bulunan bir Afganistan vatandaşının, iki ABD vatandaşı ile takas edilerek serbest bırakıldığı belirtildi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

Afganistan'da tutuklu bulunan 2 ABD vatandaşı karşılığında 1 Afganistan vatandaşı serbest bırakıldı. Açıklamaya göre, ABD'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Han Muhammed adlı Afganistan vatandaşı, Afganistan'da tutuklu bulunan ABD vatandaşları karşılığında serbest bırakıldı ve Afganistan'a döndü. Serbest bırakılan ABD vatandaşları, Ryan Corbett (42) ve William Wallace McKenty’nin (69) bugün ülkelerine dönmek üzere yola çıktığı ifade edildi.

Corbett’in ailesi yaptıkları açıklamada, “Bugün, kalplerimiz Ryan'ın hayatını sürdürdüğü ve hayatımızın en zorlu ve belirsiz 894 gününden sonra onu tekrar eve getirdiği için mutlulukla dolu” denildi.

Diğer Haberler

  1. Çin Dışişleri Bakanı Wang, IAEA Başkanı Grossi ile görüştü
  2. Bangladeş'te yolcu otobüsü nehre düştü: 24 ölü
  3. BM: ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş kontrolden çıktı
  4. Beyaz Saray: İran yenildiğini kabul etmezse, Trump onları daha sert vuracak
  5. Japonya devlet petrol rezervlerini kullanıma açıyor
  6. Kuveyt: Füze ve İHA saldırılarına karşılık verildi
  7. ABD Başkanı Trump: İran anlaşma yapmak istiyor
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile müzakere yok
  9. Bakan Bolat, Kamerun'da ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti
  10. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya'da

© Copyright 2026

DHA