Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM: Gazze’de son bir ayda 160’tan fazla çocuk öldü

BM’nin Filistin Ajansı'nın (UNRWA), Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki insani duruma ilişkin yayımladığı raporda, son bir ayda 160’tan fazla çocuğun öldürüldüğü ifade edildi.

ABONE OL
FİLİSTİN, (DHA)

Raporda, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda Gazze'deki yapıların yüzde 70'inin hasar gördüğü ya da yıkıldığı, eğitim ve sağlık altyapısının ciddi şekilde etkilendiği vurgulandı.

Han Yunus'ta barınak olarak kullanılan bir UNRWA okuluna düzenlenen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. UNRWA verilerine göre, Gazze'deki okulların yüzde 88'i saldırılar nedeniyle hasar gördü. Çocukların psikolojik durumuna dair yapılan bir araştırmada, çocukların yüzde 96'sının ölümün yakın olduğunu düşündüğü ortaya çıktı. Açıklamada, “Özellikle kuzeyde insani yardım erişimi son derece sınırlı ve öngörülemez olmaya devam etmektedir. Sadece bir ay içinde 160'tan fazla çocuk öldü” denildi.

Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında artış gözlemlenirken, birçok ev ve tarım arazisi zarar gördü. UNRWA, uluslararası toplumu bölgedeki insani krizin çözümü için daha fazla destek ve yardım sağlamaya çağırdı.

Diğer Haberler

  1. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da
  2. İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı: 2 ölü
  3. Hamas: İsrail, ateşkesi kasten baltalamaya ve sabote etmeye çalışıyor
  4. Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff, Almanya’daki Ukrayna görüşmelerinde yer alacak
  5. Trump: Çok ciddi misilleme olacak
  6. Suriye'de DEAŞ saldırısı: 3 ABD’li hayatını kaybetti
  7. Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000’i aştı
  8. Zelenskiy: Rusya, 30 füze ve 450'den fazla İHA ile saldırı düzenledi
  9. Suriye’de düğün esnasında patlama: 33 yaralı
  10. AB, Rusya'nın yaklaşık 210 milyar avroluk varlıklarını süresiz dondurdu

© Copyright 2025

DHA