Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BM: İsrail'in ateşkesi bozmasının ardından Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in son ateşkes anlaşmasını bozmasının ardından Gazze Şeridi’nde yaklaşık 400 bin Filistinlinin yeniden yerinden edildiğini ve sivillerin güvenliğine ilişkin hiçbir düzenleme yapılmadığını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

BM Sözcüsü Stephane Dujarric dün yaptığı açıklamada Gazze genelinde İsrail saldırılarının aralıksız sürdüğünü ve bunun sistematik, büyük ölçekli sivil kayıplara yol açtığını belirtti. Dujarric, “Gazze’de insanlar öldürülüyor, yaralanıyor ve kalıcı sakatlıklarla karşı karşıya kalıyor. Sağ kalanlar ise sürekli olarak yerinden ediliyor ve temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı giderek daralan bir yaşam alanına sıkıştırılıyor. Ateşkesin bozulmasından bu yana yaklaşık 400 bin kişinin bir kez daha yerinden edildiğini tahmin ediyoruz. Bu, Gazze’deki tüm Filistin nüfusunun yüzde 18’ine tekabül ediyor. Buna rağmen, güvenliklerini ve hayatta kalmalarını garanti altına almak için hiçbir düzenleme yapılmadı. Oysa bu, uluslararası hukuk gereği işgalci güç olarak İsrail’in sorumluluğundadır” dedi.

Dujarric açıklamasında ayrıca, “Gazze’deki insanların hayatta kalması için kritik öneme sahip insani yardım malzemeleri ve ekipmanlarının geçişine derhal izin verilmediği sürece, bu çabaları sürdürmemiz mümkün olmayacak” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Bangladeş'te yolcu otobüsü nehre düştü: 24 ölü
  2. BM: ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş kontrolden çıktı
  3. Beyaz Saray: İran yenildiğini kabul etmezse, Trump onları daha sert vuracak
  4. Japonya devlet petrol rezervlerini kullanıma açıyor
  5. Kuveyt: Füze ve İHA saldırılarına karşılık verildi
  6. ABD Başkanı Trump: İran anlaşma yapmak istiyor
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile müzakere yok
  8. Bakan Bolat, Kamerun'da ‘Sokak Çocuklarına Serigrafi Baskı Atölyesi Projesi’ni ziyaret etti
  9. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Romanya'da
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Zagreb Camii ve İslam Merkezi’nde ‘Ayasofya’ temalı sergi açılışında konuştu

© Copyright 2026

DHA