Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bolton: Anlaşmasız Brexit durumunda Birleşik Krallık’ı destekleyeceğiz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden anlaşmasız ayrılma kararı alması durumunda Washington’ın bu kararı destekleyeceğini söyledi.

ABONE OL
Deniz Kılınç / İstanbul, (DHA)

CNBC’de yer alan habere göre Bolton, Pazartesi günü Londra’da Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’la yaptığı görüşmede ABD Başkanı Donald Trump’ın 31 Ekim’de Birleşik Krallık’tan AB’den “başarılı” bir çıkış beklediğini söyledi ve Washington yönetiminin ABD ve Birleşik Krallık arasında bir serbest ticaret anlaşması yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Brexit süreci kapsamında Johnson AB ile mevcut Brexit anlaşması üzerinde yeniden müzakere etmek isterken, AB yönetimi söz konusu anlaşmada Johnson’ın görüşmek istediği meselenin değiştirilemez olduğunu vurgulamıştı. Johnson, “anlaşmalı veya anlaşmasız” Birleşik Krallık’ın Ekim’de AB’den ayrılacağını öne sürerken, Bolton “Eğer Birleşik Krallık hükümetinin kararı bu yönde olursa, bunu istekle destekleyeceğiz. Benim burada vermeye çalıştığım mesaj bu, sizinleyiz” dedi.

Bolton, ABD ve Birleşik Krallık arasındaki serbest ticaret anlaşması kapsamında da iki ülkenin, sektör bazında ticari anlaşmalar yapabileceğini, daha tartışmalı maddelerin sonraki bir döneme ertelenebileceğini söyledi. Asıl hedefin kapsayıcı bir ticaret anlaşması oluşturmak olduğuna dikkat çeken Bolton, finansal hizmetlerin anlaşması zorlu sektörlerden biri olabileceği uyarısını yaptı.

Diğer Haberler

  1. İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Hamas’ın tek silahı rehineler
  2. Avustralya Savunma Bakanlığı: Çin savaş uçağı helikopterimize işaret fişeği attı
  3. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ateşkes açıklaması: Taraflarla görüşeceğiz
  4. IDF: Refah sınır kapısının Gazze tarafında kontrolü sağladık
  5. İsrail, Refah operasyonuna devam etme kararı aldı
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke
  7. Hamas, Mısır ve Katar’ın ateşkes önerisini kabul etti
  8. Filistin Sağlık Bakanlığı: Saldırılarda 34 bin 735 sivil öldü
  9. UNRWA: Kalabildiğimiz kadar Refah’ta kalacağız
  10. Macron-Cinping-Leyen üçlü görüşmesi başladı

© Copyright 2024

DHA