Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin Dışişleri Bakanlığı: ABD, Soğuk Savaş zihniyetinden vazgeçmeli

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, ABD’nin Çin ile ilişkilerini ‘Soğuk Savaş zihniyetiyle’ şekillendirmemesi gerektiğini belirtti.

ABONE OL
ÇİN, (DHA)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, bugün Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, ABD tarafından yayımlanan son rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu raporun, ABD yönetiminin her yıl yayımladığı ‘ön yargılı ve sorumsuz belgelerden biri’ olduğunu ifade eden Guo, bu tür raporların 'büyük güçler arasındaki rekabeti abartmayı, Çin’in kalkınmasını baskılamayı ve ABD’nin küresel hegemonyasını sürdürmeyi amaçladığını' söyledi.

Sözcü Guo ayrıca, ABD’nin Tayvan’ın bağımsızlığına yönelik her türlü desteği sonlandırması ve Çin ile sağlıklı, istikrarlı ilişkiler kurmak için somut adımlar atması gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. California’da sel uyarısı
  2. Hindistan’da kaza: 9 ölü, 21 yaralı
  3. Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da ilk kez Noel ayini yönetti
  4. Cezayir’de Fransız sömürgeciliği suç ilan edildi
  5. Nijerya’da camiye bombalı saldırı: 5 ölü
  6. Macaristan Başbakanı Orban: AB dağılma sürecinde
  7. İtalya Başbakanı Meloni: Bu yıl zordu ama 2026 daha da zor olacak
  8. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Trump, 2025'te 8 savaş bitirdi
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD’nin müzakere anlayışını ‘dayatma’ olarak nitelendirdi
  10. Netanyahu’dan Hamas’a çağrı

© Copyright 2025

DHA