Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin Dışişleri'nden Şi ve Biden görüşmesine dair açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Lima’da gerçekleştirdiği görüşmeye dair bir açıklama yaptı.

ABONE OL
ÇİN, (DHA

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, iki liderin bir yıl sonra ilk kez görüştüğü hatırlatıldı.

Görüşmede, ikili ilişkilerin son dört yıldaki gidişatı değerlendirilirken, ABD’de yeni döneme geçiş sürecinde iki ülke arasındaki diyalog ve iş birliğinin sürmesi, fikir ayrılıklarının yönetilmesi ve her iki ülkeyi ilgilendiren uluslararası ve bölgesel meseleler üzerinde fikir alışverişinde bulunulmasının önemine vurgu yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, KKTC’de
  2. Peskov: Putin'in talimatıyla Rusya ve ABD'li temsilciler arasında görüşme yapıldı
  3. Mısır'da 5 katlı bina çöktü: 8 ölü
  4. Suriye'de bir camide patlama: 8 ölü, 18 yaralı
  5. Japonya’da bıçaklı saldırı: 14 yaralı
  6. Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon için 10 yıl hapis istendi
  7. Zelenskiy: Trump ile yakın gelecekte bir toplantı yapılması konusunda anlaştık
  8. Ganalı Ebo Nuh: Tanrı tufanı gelecek yıla erteledi
  9. California’da fırtına ve sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti
  10. Suriye yeni para birimini piyasaya sürüyor

© Copyright 2025

DHA