Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kremlin'den ateşkes açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Ukrayna ile Suudi Arabistan'da yaptığı görüşmelere dair bilgi aktarmaya başladığını ifade etti.

ABONE OL
RUSYA, (DHA)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, daha fazla bilgi almadan acele ile hareket etmek istemediklerini belirtti. Peskov, "ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, dünkü basın toplantılarında Cidde'deki görüşmelere ilişkin ayrıntıları çeşitli diplomatik kanallar aracılığıyla ileteceklerini söyledi" dedi.

Sözcü, önümüzdeki günlerde ABD'li yetkililerle görüşmelerin planlandığını ve bu görüşmeler sırasında gerekli tüm ayrıntıların verileceğini kaydetti.

Salı günü yapılan ortak açıklamaya göre Ukrayna, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde ABD heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, Washington'un önerdiği ‘30 günlük acil geçici ateşkesi’ kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Myanmar'da kamyon devrildi: 16 ölü, 21 yaralı
  2. NATO: ABD'nin asker çekme kararına ilişkin detayları anlamak için çalışıyoruz
  3. ABD, Almanya'daki 5 bin askerini geri çekiyor
  4. Beyaz Saray’dan Kongre’ye bildirim: İran ile düşmanlık sona erdi
  5. İran’da patlamamış mühimmat infilak etti: 14 asker hayatını kaybetti
  6. Trump: İranlılar bize yapmamız gereken türden bir anlaşmayla gelmiyorlar
  7. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 659'a yükseldi
  8. Trump: AB menşeli otomobil ve kamyonlara uygulanan tarife yüzde 25'e çıkarılacak
  9. İran yeni teklifini Pakistan'a iletti
  10. Zelenskiy: Rusya gece boyunca 140'ı 'Şahed' tipi olmak üzere 210 İHA ile saldırdı

© Copyright 2026

DHA