Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Netanyahu'dan ülke liderlerine ‘sürece katılma’ çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve İsrail’in tüm dünya için çalıştığını belirterek, “Artık diğer ülkelerin liderlerinin de bu sürece katılma zamanı” dedi.

ABONE OL
İSRAİL, (DHA) -

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in güneyindeki Arad kentinde İran misillemesinde vurulan bölgeye ziyaretinde İran’a karşı yürüttükleri saldırılara ilişkin konuştu. Netanyahu, ABD ve İsrail’in tüm dünya için çalıştığını öne sürerek, “Artık diğer ülkelerin liderlerinin de bu sürece katılma zamanı. Bazılarının bu yönde adım attığını görmekten memnunum ama daha fazlası gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran yönetimine karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdığını söyleyen Netanyahu, “Artık harekete geçme zamanı” dedi.

Netanyahu açıklamasında, İran'a düzenledikleri saldırılarda iki ana hedeflerinin olduğunu bildirdi. Bunlardan ilkinin Tahran yönetiminin nükleer ve balistik füze programını tamamen ortadan kaldırmak, diğerinin ise İran halkının rejimi devirmesi için gerekli koşulları oluşturmak olduğunu aktaran Netanyahu, “İlk hedefle ulaşma konusunda ciddi bir mesafe kaydettik. İkinci amaca da ulaşmayı umuyoruz. Başkan Trump tam olarak ne yaptığını biliyor ve ne yaparsak yapalım, birlikte ve mümkün olduğunca gizlilik içinde yapıyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Cezayir'de yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 22 yaralı
  2. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Polonya’da
  3. Nepal'de yolcu otobüsü üst geçide çarptı: 1 ölü, 19 yaralı
  4. Zelenskiy: Rusya'daki petrol rafinerilerini ve Karadeniz'deki devriye teknelerini vurduk
  5. ABD: İran konusunda askeri, ekonomik ve diplomatik tüm araçlar kullanılacak
  6. WWF: İtalya'da bu yaz çıkan orman yangınlarında 70 bin hektar alan kül oldu
  7. ABD, Norveç'e 'M795' mermisi satışını onayladı
  8. ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 1 yaralı
  9. Trump: ABD’nin çok büyük miktarda mühimmatı var
  10. İran: Umman ile Hürmüz Boğazı müzakerelerinde güvenli güzergah konusunda anlaşmaya vardık

© Copyright 2026

DHA