Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

2024 YKS raporu, Bakan Tekin'e sunuldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin hazırlanan raporu sundu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre; Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'u bakanlıkta kabul etti. Ersoy, 2024 YKS'ye ilişkin hazırlanan raporu Bakan Tekin'e sundu. Raporda sınav sorularının MEB öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu yer aldı. Ayrıca soruların MEB müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu kazanım etkinlik ve örnekleri kapsadığı tespit edildi.

Öte yandan raporda matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe derslerinden müfredata uygun olarak hazırlanan soruların bilgi temelli olduğu ve eleştirel düşünme becerilerinin, yorumlama becerilerinin ve bütüncül yaklaşımın öne çıkarıldığına vurgu yapıldı.

Ersoy, YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamları ve derslere aktif katılımlarının, ders kitaplarının birincil kaynak olduğu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmelerinin, kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinlikleri yapmalarının önemine dikkati çekti. Bakan Tekin, konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada "ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dahil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzu, tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Haberler

  1. Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkla mücadelenin en güçlü yolu önleme çalışmalarıdır
  2. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  3. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  4. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  5. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı
  6. Süleyman Ferit Eczacıbaşı Yenilikçi Öğrenme Merkezi faaliyetlerine başladı
  7. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  8. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  9. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  10. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı

© Copyright 2025

DHA