Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aile mirasını geliştirmek için okuyacak... Yedi nesildir bu işi yapıyorlar

Yedi nesildir şekerleme işiyle uğraşan bir ailenin büyük torunu olan Mustafa Şekercioğlu, aile mirasını geliştirmek için gastronomi bölümünü okumak istediğini söyledi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA) –

Yaklaşık yedi yıldır pastacılık sektöründe üretimler yapan, eğitimler veren ve Türkiye’yi yurt dışında farklı yarışmalarda başarıyla temsil eden Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAFED) Milli Takım ve Pasta Sanatları Ustası Şefi Tuba Geçkil gastronomi okumak isteyen öğrencilerle tercih günlerinde bir araya geldi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’ndeki buluşmada pasta sanatı hakkında konuşan Tuba Geçkil, “Pastacılık sektörünün daha artistik seviyede ilerlediği günümüzde butik pastacılık olarak adlandırdığımız bu sektörümüzün çok özel bir seviyesi bu tarz tasarımlar. Artistik tasarımların yurt dışında yarışmalara katılması ile birlikte ülkemizde seviye daha da hızlı bir şekilde yükselmiş durumda. İsterim ki gençler bu tarz çalışmalarla dünya üzerindeki büyük isimlerle birlikte olmak üzere kendilerini göstersinler. Çünkü yurt dışında sektör üst seviyelerde. Dilerim ki bizde de aynı hızla güzel bir seviyeye gelir ve birlikte iyi işler, iyi çalışmalar yaparız” dedi.

Artık pasta denilince akıllara sanat eseri gelmesi gerektiğini ifade eden Geçkil, “Ülkemizde de bu seviyeye doğru gidiyoruz Ben bunu görebiliyorum. Çünkü yaklaşık 7 yıldır bunun eğitimlerini veriyorum. Bu konuda yüzlerce öğrenciye eğitim verdim. Hali hazırda öğrencilere bunun önemini anlatacağım” şeklinde konuştu.

BABA MESLEĞİNİ GELİŞTİRECEK

7 nesildir şekerleme işiyle uğraşan bir ailenin çocuğu olan 18 yaşındaki Mustafa Şekercioğlu ise aile geleneğini kendisinden sonrakilere de aktarmak istediği için gastronomi bölümünü tercih edeceğini belirterek, “Baba mesleğini devam ettirmek için gastronomi bölümüne gitmek istiyorum. Lokum ve şeker bizim işimiz. Yanında ek olarak pasta ve kuru pastaya da başlamak istiyorum. Kafe veya pastane tarzı olur. Lokum ve şekerin yanında ek olarak devam ettirmek istiyorum. Ben yedinci nesilim” dedi.

“BÜTÜN TORUNLARIM GASTRONOMİ OKUYACAK”

Tercih günlerinde torununu yalnız bırakmayan dede Mustafa Şekercioğlu da, “Ben doğma büyüme bu işi yapıyorum. Dedemden geliyor, dedemin babasından geliyor. Torunlarımın da bu işi yapmasını istiyorum. Onun için bu bölüme geldik. Biz alaylı olarak yetiştik, ilkokul mezunu insanım ama torunlarım bu işi tahsilli ve kültürlü olarak yapsın istiyorum. Torunumun çikolata pasta gibi şeyler öğrenerek kafeterya işlerine de girmesini istiyorum. 6 tane daha torunum var, onları da sırayla getireceğiz. Hep aynı bölümü istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  2. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  3. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  4. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı
  5. Süleyman Ferit Eczacıbaşı Yenilikçi Öğrenme Merkezi faaliyetlerine başladı
  6. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  7. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  8. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  9. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  10. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak

© Copyright 2025

DHA