Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünyaca ünlü markalardan online eğitim fırsatı

Yeditepe Üniversitesi, Coursera ile yaptığı iş birliği kapsamında veri analizinden siber güvenliğe çok sayıda alanda, akademisyenlerin, öğrencilerin ve mezunların uluslararası markalardan ve uzmanlardan eğitimler almasını sağladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Yeditepe Üniversitesi ile çevrim içi eğitim platformu Coursera arasındaki iş birliği anlaşması imzalanalı yaklaşık bir yıl oldu. Anlaşmayla bir yıl boyunca akademisyenler yeni öğrenme ve öğretme teknikleri, araştırma performansını artırmaya destek olacak araçlara yönelik eğitimler alırken öğrenciler dünyaca ünlü markalardan çevrimiçi olarak veri analizi, veri bilimi, veri görselleştirme, siber güvenlik, proje yönetimi, görsel analiz, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi gibi başlıklarda Yeditepe Üniversitesi tarafından sağlanan olanaklarla eğitim aldı.

DÖRT BİNDEN FAZLA DERS TAMAMLANDI

Geçen bir yılda, yaklaşık 700’e yakın farklı alandan ders ve sertifika programı Coursera üzerinden kullanıcılara açıldı. Dört binden fazla ders öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar tarafından tamamlandı.

Eğitimler sonunda yapılan değerlendirme anketlerinden alınan memnuniyet geribildirimi 5 üzerinden ortalama 4.7 oldu. Bu eğitimler için tahsis edilen lisansların kullanım oranı ise yüzde yüz olarak gerçekleşti.

“AKADEMİ İLE KARİYER ARASINDA KÖPRÜ”
İş birliğine ilişkin bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Öğrenme ve Öğretme Birimi YU-LEARNT Koordinatörü Prof. Dr. Berrin Yanıkkaya, hedef gruba yönelik farklı amaçlarla ve içeriklerde programlar oluşturulduğunu belirtti.
Prof. Dr. Berrin Yanıkkaya, programlarla ilgili detayları şöyle anlattı:

“Öğrenci programında, öğrencilerin akademi ile kariyerleri arasında köprü kuran ve onları seçtikleri alanlarda daha fazla geliştirmeyi amaçlayan eğitimler verildi. Bu eğitimler aynı zamanda sertifika programı olarak da sunuldu. Eğitim içerikleri, sosyal medya pazarlamasından ileri programlama ve finansa kadar çok çeşitli konuları kapsamakta.

Öğretim üyelerine yönelik ise iki ayrı program sunduk. Bunlardan biri özellikle öğretim elemanlarının öğrenme ve öğretme becerilerini geliştirmeye yönelik, öğretimsel beceri programı diye adlandırabileceğimiz bir programdı. Bu programdaki eğitimler, pandemide hayatımıza giren ve sonrasında da hayatımızda olmaya devam eden çevrimiçi ve karma eğitimin niteliğini arttırmaya yönelikti. Bu eğitimlerde, etkileşimli ve yenilikçi öğretim yöntemlerini sunmaya ve öğretim elemanlarının pedagojik becerilerini geliştirmeye dönük içerikler seçildi.

Diğer program ise öğretim elemanlarımızın liderlik, yönetim, araştırma teknikleri, proje yazımı ve dil becerileri gibi farklı alanlarda beslenmek isteyeceği programları bir araya getiren eğitimlerden oluşuyordu.”

Mezunlara yönelik programlara ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. Yanıkkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mezunlara yönelik programda, mezunlarımızın kendilerini geliştirmelerini ve kariyer yolculuklarında sunduğumuz eğitimlerden edinecekleri sertifikalarla daha donanımlı olmalarını hedefledik. Özellikle yeni mezun öğrencilerimizin ilgi gösterdiği ve faydalandığı bir program oldu.

Son olarak, idari personele yönelik bir program oluşturduk. Bu programda üniversitemiz çalışanları Coursera kataloğundan kariyer gelişimlerine destek olacak şekilde kendi seçtikleri eğitimleri aldılar.”

“DÜNYADAKİ MESLEKİ VE KÜLTÜREL TRENDLERİ YAKALAYABİLİYORLAR”

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Başkanı Yardımcısı ve Öğrenme ve Öğretme Birimi YU-LEARNT Eğitim Tasarımı Koordinatörü Doç. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu da Coursera programlarındaki eğitimlere katılan ve kursları tamamlayarak sertifikalarını alan öğrencileri, mezunları ve çalışanları kapsayan bir memnuniyet anketi ve bu eğitimlere katılanların iş yaşamlarına ve kariyerlerine katkısını ölçen bir çalışma yapılacağını belirtti.

Cumaoğlu, programın, dünyadaki mesleki ve kültürel trendlerin yakalanması, güncel içeriklerin takip edilmesi açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Doç. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu, “Eğitimlerle öğretim elemanlarımız, öğrenci ve mezunlarımız, hem uluslararası bağlamda standartları yakalama hem de benzer program ve müfredatlara hâkim olma olanağı buluyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen: MEB’den nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturmasını temenni ediyoruz
  2. Bakan Kacır: 41'inci Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ülkemiz birinci oldu
  3. Bakan Tekin: Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü
  4. BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı
  5. Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor
  6. YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz
  7. Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı
  8. LGS'ye girecek öğrencilere öneri: '5 dakika daha' taktiği
  9. Digiturk’un medya ve yayıncılık eğitim akademisi başlıyor
  10. Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe öğrenmek isteyen özel gereksinimli bireylere yönelik proje

© Copyright 2024

DHA