Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Geleceğin Dünyası’ Yönetim Bilişim Zirvesi’nde tartışıldı

Türkiye’nin 15 ilinden 23 üniversitenin bilişim ve girişimcilik kulübü öğrencileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri 6. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvede, geleceğin dünyası tartışıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Yeditepe Üniversitesi Bilişim ve Girişimcilik kulüplerinin düzenlediği, 6. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi, üniversitenin 26 Ağustos Yerleşimi’nde gerçekleştirildi. Ana teması ‘Geleceğin Dünyası’ olan zirveye Türkiye’nin 15 ilinden 23 üniversitenin bilişim ve girişimcilik kulübü öğrencileri, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin de bulunduğu 800 kişi katıldı.

Bilişim ve girişimcilik alanına önemli katkılar sunan iş dünyası ile öğrenci ve akademisyenleri buluşturmak, geleceğin bilişim ve girişimcilik dünyasına yön verecek projelerin tartışıldığı bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen zirve iş dünyasından isimleri ağırladı.

“DEĞİŞİMİ YÖNETMEZSENİZ YOK OLURSUNUZ”

Zirvede konuşan Alibaba.com Türkiye Müdürü Cüneyt Erpolat, “Değişimin bir parçası olun. Değişimi yönetmezseniz yok olursunuz” önerisinde bulunarak, “Yapay zeka, nesnelerin interneti ve sesli ticaret ve tek başına sesli ticaret, ticaretin iş yapış biçimi ve modelini değiştirecektir” diye konuştu.

Limak Teknoloji CEO’su Teymur Şanlılar ise inşaat sektöründeki verimliliğin son 20 yılda yalnızca yüzde 1 arttığını ifade ederek, inşaat sektörünün geride kalmasını değişim yönetimi sorununa bağladı.

“YAPMAMIZ GEREKEN DEĞER ÜRETMEK”


Logosoft Yönetim Danışmanı Birol Cabadak ise, “Çok uzaklarda olduğunu düşündüğümüz pek çok şey gerçekleşti. Bizim de artık 5 - 10 yıllık planlar değil, 6 ay sonrasında her şeyin değişeceğine dair planlar yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Havas CEO’su Cüneyt Devrim de, “Eskiden yaptığımız ürünümüzü tanıtmaktı. Artık yapmamız gereken değer üretmek” diyerek reklam sektöründeki değişimi vurguladı.

İş dünyasından birçok konuşmacının yer aldığı ve sektörel panellerin düzenlendiği zirvede bir de akademik panel gerçekleştirildi. Yeditepe Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çağla Şeneler’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zehra Çataltepe, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilgin Metin ve Optiwisdom Şirketi Kurucusu Doç. Dr. Şadi Evren Şeker, dijital çağın yükselen değerleri olan yapay zekâ, veri bilimi ve siber güvenlik gibi birçok konuyu ele aldı.

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen: MEB’den nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturmasını temenni ediyoruz
  2. Bakan Kacır: 41'inci Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ülkemiz birinci oldu
  3. Bakan Tekin: Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü
  4. BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı
  5. Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor
  6. YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz
  7. Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı
  8. LGS'ye girecek öğrencilere öneri: '5 dakika daha' taktiği
  9. Digiturk’un medya ve yayıncılık eğitim akademisi başlıyor
  10. Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe öğrenmek isteyen özel gereksinimli bireylere yönelik proje

© Copyright 2024

DHA