Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mert Şener Türkiye Eğitim Federasyonu Genel Başkanı seçildi

Eğitim sektöründe öğrenci haklarıyla ilgili çalışmalar yürüten İstanbul Eğitime Armağan Derneği (İSTEAD) Genel Başkanı Mert Şener, Türkiye Eğitim Dernekleri Federasyonu’na aday gösterilerek tek liste ile genel başkanlığa seçildi. Seçime tek liste ile giden Mert Şener, 1250 oy ile federasyonun bu zamana kadar en çok oy alan genel başkanı oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Eğitim sektöründe yaşanan sorunlara çözüm önerileri sunacaklarını ve sektör temsilcilerine yönelik eğitimler düzenleyeceklerini açıklayan Mert Şener; “İSTEAD kurulduğu ilk günden itibaren birçok projeye imza attı ve inanıyorum ki Türkiye Eğitim Dernekleri Federasyonu olarak da birçok ilke imza atacağız. İSTEAD İstanbul’da hizmet veren eğitim sektörü temsilcilerinin sesi olmayı başardı, İstanbul’da eğitim ve eğitim dışı vatandaşlarımızın tüm sorunlarını ve isteklerini bağlı bulunan çoğu bakanlıklarımıza ilettik ve birçok sıkıntıyı kısa sürede çözdük. Bu sorunların çözülmesinde hükümetimizin çok büyük bir payı var” diye konuştu.

İSTEAD olarak İstanbul’da eğitim adına yapılamayan birçok yardımı, projeyi ve semineri hayata geçirdiklerini belirten Şener, “Başarılı öğrencilerimize burslar ve kurslar verdik. Örneğin; 3 bin kişiye ücretsiz kurs vermek gibi, bu konuda tecrübeliyiz, eğitim sistemimizi güçlendirmek istiyoruz. İstanbul, eğitim sektörüne yapılan yatırımlar açısından her geçen gün büyümesini sürdürüyor ve İstanbul’a gösterdiğimiz her türlü alaka ve gücü şimdi tüm Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. YÖK Başkanı Özvar: Öğrencilerimiz sınavlarından başka bir şey düşünmesin
  2. Temel eğitimde güncel başlıklar, '4'üncü Milli Eğitim Kongresi'nde masaya yatırılacak
  3. Eğitim Gücü Sen’den yüzde 44’lük üye artışı
  4. Eğitim-Bir-Sen, 444 bin 454 üye sayısına ulaştı
  5. 65 yaşında üniversiteden mezuniyet sevinci yaşadı
  6. Farklı ülkelerden gelen uzmanlar kanserde erken tanı için İstanbul’da buluştu
  7. ‘Global HackAtom’un ulusal aşaması Türkiye’de yapıldı
  8. YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ilişkin açıklama
  9. 70 yaşında üniversiteden mezun oldu belgesini profesör oğlu verdi
  10. İstanbul Esenyurt Üniversitesi ile TTG International arasında iş birliği: VELOX OpenRAN laboratuvarı kuruluyor

© Copyright 2026

DHA