Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rumeli Üniversitesi’nden barajın kaldırılması sonrası YKS deneme sınavı

İstanbul Rumeli Üniversitesi barajın kaldırılmasının ardından üniversite adaylarına YKS deneme sınavı uygulayacak. Üniversitenin 19 Şubat 2022 tarihinde düzenleyeceği Türkiye geneli TYT deneme sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun verdi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Kuzgun konuya ilişkin açıklamasında, ‘’19 Şubat 2022 tarihinde düzenleyeceğimiz denem sınavı saat 10.00’da başlayacak. Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geçtiğimiz günlerde yeni kararlar alındı. Alınan kararlar doğrultusunda ise üniversite giriş sınavında uygulanan TYT ve AYT baraj puanları kaldırıldı. Ön lisans bölümleri için uygulanan 150 lisans bölümlerinde uygulanan 180 baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır. 2022 yılından itibaren ilgili puan türlerinden sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Adaylar sınav puanlarına orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanları ile puan üstünlüğüne göre yerleştirmeye tabii tutulacaklar. Bunun yanı sıra temel yeterlilik sınavının süresi 30 dakika artırıldı. 135 dakika olan sınav süresi 2022 YKS’de 165 dakikaya çıkarılmış oldu. Bu da demek oluyor ki adayların yeni sınav süresi ile 1 soruya karşı yaklaşık 1 buçuk dakika ayrıma şanları var. Bizler de üniversite olarak bu değişikliğe adayların uyum sağlayabilmeleri adına Türkiye genelinde gerçekleşecek olan deneme sınavı düzenliyoruz. Adayların mutlaka bu deneme sınavına katılmalarını ve süreci doğru yönetebilmelerini öneriyorum” dedi.

SIKLIKLA DÜZENLEYECEĞİZ

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun sözlerini şöyle tamamladı:

“Üniversitemiz deneme sınavlarını sıklıkla tekrarlayacaktır. Her adayın hayali olan üniversiteye giriş için bizler sınav öncesi tüm desteğimizi vereceğiz. Lütfen deneme sınavlarını kaçırmasınlar. Mutlaka sınavlara katılsınlar. Bu şekilde YKS sınavından daha başarılı sonuçlar alacaklarından eminim.”



 

Diğer Haberler

  1. Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkla mücadelenin en güçlü yolu önleme çalışmalarıdır
  2. MSB: 2026-MSÜ başvuruları 5 Ocak'ta başlayacak
  3. YÖK Başkanı Özvar: 8 sömestiri 3 yılda tamamlanmasına imkan verecek düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz
  4. BAU Gastronomi öğrencilerine 2 altın madalya
  5. 'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı
  6. Süleyman Ferit Eczacıbaşı Yenilikçi Öğrenme Merkezi faaliyetlerine başladı
  7. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  8. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  9. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  10. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı

© Copyright 2025

DHA