Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yakın Doğu Üniversitesi, Londra’da temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Uygulamalı Dilbilimi ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Çise Çavuşoğlu, Büyük Britanya’daki topluluk dilleri arasında standart olmayan ve azınlıklar tarafından kullanılan dil çeşitlerinin tartışıldığı Dil Çeşitleri Sempozyumu’na davetli konuşmacı olarak katıldı.

ABONE OL
LEFKOŞA, (DHA)

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İngiltere Sanat ve Beşeri Bilimler Araştırma Konseyi bünyesindeki Açık Dünya Araştırma İnsiyatifi Diller Arası Dinamikler: Toplumları Yeniden Şekillendirme Programı kapsamında Wesminster Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyuma, Doç. Dr. Çise Çavuşoğlu 'Londra’da Sosyetik Türkçe’yi Öğrenmek: Gençlerin Standard ve Kıbrıslı Türkçesi’ne bakış açıları' başlıklı sunumuyla katıldı.

Doç. Dr. Çavuşoğlu, özellikle Londra’da faaliyet gösteren Türk okullarında yaptığı çalışmasında, öğrencilerin okula başlarken bildikleri Kıbrıs Türkçesi’nin okul ve öğretmenler tarafından göz ardı edilmesinin öğrenciler tarafından olumsuz karşılandığını vurgulayarak “Öğrencilerin sahip oldukları ancak resmi olmayan dil becerilerinin dil öğretimi çerçevesinde gayri meşrulaştırılması öğrencilerin dil öğrenimine karşı duydukları ilgiyi azaltmakta ve kendilerini topluma ait hissetme duygularını geliştirmelerini zorlaştırmaktadır. Okul ortamında farklı dil çeşitlerinin tanınır hale gelmesinin sadece dil öğretimini kolaylaştırmakla kalmayak, aynı zamanda diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıslı Türklerin dil ve kimlik kaybı ile ilgili yaşadıkları korkuları da azaltabilecektir” ifadelerini kullandı.

Büyük Britanya’daki birçok farklı azınlık toplumdan öğretmenler, araştırmacılar, toplum okulları temsilcilerinin katıldığı sempozyumda, Britanya genelinde modern yabancı dillerin dışında dil öğretiminin önemi ve özellikle azınlık durumundaki toplulukların kullandıkları resmi dil çeşitlerinin dışında kalan çeşitlerin öğretilmesi ile ilgili zorluklar tartışıldı.

Diğer Haberler

  1. İKÜ’de ‘Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’
  2. Bakan Tekin: Öğretmenlerde 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor
  3. TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin tüm programları yüksek puanla akredite edildi
  4. Eğitim-Bir-Sen: MEB’den nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturmasını temenni ediyoruz
  5. Bakan Kacır: 41'inci Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ülkemiz birinci oldu
  6. Bakan Tekin: Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü
  7. BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı
  8. Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor
  9. YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz
  10. Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı

© Copyright 2024

DHA