Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yeni ortaöğretim modelinde ders sayıları azalıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyacağı yeni ortaöğretim modeli ile lise öğrencileri, üniversitelerde olduğu gibi kendi istediği dersleri seçebilecek. Liselerde ders sayısı azalacak ve kariyer ofisleri kurulacak.

ABONE OL
DHA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni ortaöğretim modelini yarın yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yeni ortaöğretim sistemi ilk olarak 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren 9’uncu sınıflarda uygulanmaya başlayacak ve diğer basamaklarda yeni sisteme kademeli bir geçiş olacak. Yeni modelde yaparak ve uygulayarak öğrenme ağırlık kazanacak.

DERS SAYISI AZALIYOR

Yeni modelin getirdiği önemli değişikliklerin başında ders sayısının azalması geliyor. Liselerde 12’nci sınıflarda ders saatleri azaltılacak ve destek çalışmaları yapılmaya başlanacak. Ayrıca 12’nci sınıflarda yenilikçi dersler müfredata konacak.

DERSLER SEÇMELİ OLACAK

Yeni modelde lise öğrencileri de üniversitelerde olduğu gibi kendi istediği dersleri seçebilecek. Öğrencinin her alandan ders alabileceği dengeli bir ders çizelgesi yapılacak. Liselerde 'Bilgi Kuramı' zorunlu ders haline gelecek.

KARİYER OFİSLERİ GELİYOR

Öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yüksek öğrenime yönlendirmek amacıyla liselerde Kariyer Ofisleri kurulacak. Haziran ayında öğrenciler ders görmek yerine, proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinliklerine katılacak.

BAKAN SELÇUK: ÜLKEMİZ İÇİN GELECEK KURGULAMA MESELESİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı Instagram'da, yarın İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağı 'Ortaöğretim Tasarım Toplantısı' ile ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Selçuk mesajını, sahneye çıkmadan önce salonu dolduran gençlere perde arkasından baktığı bir fotoğrafı ile birlikte paylaştı. Selçuk, mesajında şöyle dedi: "Koca bir salon dolusu genç, daha geniş bir perdeden bakınca bir ülkenin geleceği. Evet; okula geliyorlar ama nereye gidiyorlar? Biz onları neye hazırlıyoruz? Yollarını nasıl çiziyoruz? Bu sorular meslek hayatımın sorularıydı. Şimdi cevabını verme zamanı. Hani siz hep soruyorsunuz ya 'çalışıyoruz diyorsunuz ama çok merak ediyoruz, ne yapıyorsunuz' diye. Yarın 'Lisede ne yaptık?' diyor, ortaöğretim tasarımını açıklıyoruz. Eğitimle ilgilenen, meselesi eğitim olan, geleceğe yürüyen herkesin bizimle olmasını dilerim. Zira bu sadece bir ortaöğretim programı değişimi değil; ülkemiz için, çocuklarımız için bir gelecek kurgulama meselesi."

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen: MEB’den nitelikli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak bir müfredat oluşturmasını temenni ediyoruz
  2. Bakan Kacır: 41'inci Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ülkemiz birinci oldu
  3. Bakan Tekin: Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü
  4. BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı
  5. Yunus Emre Enstitüsü Irak’taki çalışmalarını sürdürüyor
  6. YÖK Başkanı Özvar: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz
  7. Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı
  8. LGS'ye girecek öğrencilere öneri: '5 dakika daha' taktiği
  9. Digiturk’un medya ve yayıncılık eğitim akademisi başlıyor
  10. Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe öğrenmek isteyen özel gereksinimli bireylere yönelik proje

© Copyright 2024

DHA