Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK'ten, vakıf üniversitelerine 'ders ücreti' uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinde dönem tekrarı yapan veya normal eğitim süresini uzatan öğrencilerden alınan ücretin, tekrar gerektiren ders veya dönem başına hesaplanması gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)-

 

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bir üst sınıfa geçen öğrencilerden daha önce alarak başaramadığı ve yeniden alması gereken alt sınıf dersleri için dönem/yıllık ücrete ilave olarak ek bir ücret alınmaması, Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından daha önce karar altına alınmıştı. Buna karşılık, bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının normal eğitim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden, kaldığı ders ücreti yerine yıllık ücret talep ettiğine ilişkin Başkanlığımıza ulaşan şikayetler üzerine; Yükseköğretim Genel Kurulu'nca öğrencinin dönem tekrarı yapması veya normal öğrenim süresinin aşılması halinde alınacak ücretin yıllık değil, sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına ücret ödemesine ve ödenen bu ücretin de her halükarda ilgili dönem alması zorunlu olan ders/kredi başına düşen tutarı aşmamasına karar verilmiştir."

Açıklamada, tüm vakıf üniversitelerine bildirilen bu karara uygun hareket edilip edilmediğinin, ilk denetim döneminde gözden geçirileceği belirtildi. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Medeniyet Teknopark girişimcileri Fas’ta yatırım ve fırsatları yerinde inceledi
  2. ODTÜ'de 'Lefter' özel gösterimi gerçekleşti
  3. İklim kriziyle mücadelesiyle Forbes Türkiye’nin '30 Altı 30' listesine girdi
  4. RDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Barış Çakmakçı'dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret
  5. YÖK: Türkiye, dünyada en çok uluslararası öğrenci çeken 6'ncı ülke
  6. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmenin yerini hiçbir şey alamaz
  7. TED Meşale Çarşısı, eğitime destek için Ankara’da kapılarını açtı
  8. Bluetooth tabanlı dijital yoklama, yeşil çevreye destek ve zaman tasarrufu sağlıyor
  9. Eğitim Gücü Sen Başkanı Özat: Tüm okullarda güvenlik önlemleri artırılmalı
  10. 9 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete’de

© Copyright 2025

DHA