Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına ilgisinden memnuniyet duyuyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde artması beklenen Körfez İşbirliği Ülkelerinden (GCC) gelen Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış gördük.

Yakın zamanda kamuya duyurulan birkaç işlemin altını çizmek isterim;

İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: - 250mn $ - son 3 yıldaki en büyük öz sermaye arzı - 5 kattan fazla talep - 40'a yakın ABD ve Avrupalı ​​Yatırımcı (çoğunlukla uzun vadeli ve bazı hedge Fonlar).

İkincisi, MNG Kargo'nun bu hafta DHL tarafından satın alınması.

Üçüncüsü, geçen hafta Ronesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık.

Tüm bu işlemler, Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir. Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. İnternet sitesindeki ilan denetiminde 434 bin 860 TL ceza uygulandı
  2. 'Talya küresel büyümede rotasını genişletiyor'
  3. Bakan Göktaş: Ağustos ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı
  4. Bakan Uraloğlu: Çamlıhemşin tünelli geçişi pazartesi günü hizmete açılacak
  5. 'Evde Bakım Yardımı' ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı
  6. Kiralık Taşıt Yönetmeliği Resmi Gazete'de; 6 yaşından büyük araçlar kiralanamaycak
  7. Ankara’da toplu ulaşıma yüzde 14,30 zam
  8. Siegfried Marcus Automobile, Avrupa üretimi için Türkiye'yi değerlendiriyor
  9. Bulls Yatırım Yurtiçi Satış Direktörü Çakarer: Yılın son çeyreğinde faiz indirimi gündeme gelebilir
  10. Turkcell'den yılın ikinci çeyreğinde 5,2 milyar TL net kar

© Copyright 2026

DHA