Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK, aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici enflasyonunun aralık ayında aylık yüzde 1,03, yıllık yüzde 44,38 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

ABONE OL
Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)

TÜİK, Aralık 2024 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,38 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 58,51 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre tüketici fiyatları en az artış gösteren ana harcama grubu yüzde 25,88 ile ulaştırma oldu.

EN ÇOK EĞİTİM HARCAMALARI ARTTI

Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 91,64 ile eğitim oldu. Bir önceki aya göre giyim ve ayakkabı harcamaları yüzde 0,67 azaldı. Buna karşılık, tüketici fiyatlarında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 2,78 ile ev eşyası oldu. Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 19 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 12 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 112 temel başlığın endeksinde artış gerçekleşti.

ÜRETİCİ FİYATLARI AYLIK YÜZDE 0,40 ARTTI

Yurt içi üretici fiyatları aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 28,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,52 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 41,10 artt

Diğer Haberler

  1. Bayramda yola çıkacak sürücüler için ‘kahve’ odaklı kampanya
  2. Aydem Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü bin 210 megavata yükselttiğini duyurdu
  3. Akkuyu NGS sahasının olduğu bölgedeki ailelere gıda kolisi dağıtılacak
  4. TAV’ın üç havalimanı en iyi 100 listesinde
  5. Bayram alışverişi e-ticaretten yapıldı; saatte bin 200'den fazla giysi satıldı
  6. THY, Londra Stansted uçuslarına başladı
  7. THY, Londra Stansted uçuslarına başladı
  8. Hayat Finans'tan bayrama özel 'Biz Kart' kampanyası
  9. Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale otoyolu ile 135 milyar lira tasarruf sağlandı
  10. TÜİK: Dış ticaret haddi ocakta arttı

© Copyright 2026

DHA