Edirne'de ayçiçeğinde kuraklığa karşı en ideal ekim metodu belirlenecek
Edirne'de, özellikle geçen yıl yüksek sıcaklık ve yağışsız hava nedeniyle oluşan kuraklıktan etkilenen ayçiçeğinde, bitkinin en uygun ekim tarihi ve yöntemini tespit edebilmek için, birer ay arayla 3 farklı ekim metodu gerçekleştirilmeye başlandı.Türkiye'nin yağlık ayçiçeği üretiminin önemli merkezlerinden Edirne'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, bitkinin kuraklığa karşı dayanıklılığı noktasında en uygun ekim tarihi ve yönteminin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli'nin desteğiyle yürütülen çalışmada, birer ay arayla, pulluk işlemeyle ekim, kazık çekilerek ekim ve anıza ekimden oluşan üç farklı yöntemle ekime gidildi.