Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'den Mimar Sinan'a vefa ziyareti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 'Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü' nedeniyle Süleymaniye Camii Haziresinde bulunan Mimar Sinan'ın kabrini ziyaret etti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Türk-İslam mimarisinin öncü isimlerinden Mimar Sinan'ı, Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Gününde anlamlı bir programla andı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Zakire Nurdoğan Yüzbaşıoğlu'nun öncülüğünde gerçekleşen programda Gençlik ve Kadın Kolları, komisyon üyeleri ve teşkilat mensupları Süleymaniye Camii Haziresinde bulunan Mimar Sinan'ın kabri başında toplandı. Dualar eşliğinde başlayan ziyarette, Mimar Sinan'ın insanlık tarihine kazandırdığı eşsiz miras hatırlatılarak, kendisine rahmet ve minnet duyguları ifade edildi. Ardından teşkilat adına hazırlanan basın açıklaması okundu. Açıklamada, Mimar Sinan'ın yalnızca bir mimar değil; aynı zamanda bir mühendis, bir sanatçı ve bir vizyoner olduğu vurgulandı.

 

'ONUN İZİNDEN YÜRÜMEK, GEÇMİŞE SAYGININ VE GELECEĞE VİZYONUN İFADESİDİR'

Açıklamada, “Sinan yalnızca Osmanlı'ya değil, tüm insanlığa mühendislik harikaları, estetik anlayışlar ve kalıcı yapılar kazandırmıştır. Süleymaniye Camii, Selimiye Camii ve Rüstem Paşa Camii gibi eserleri yüzyıllardır hayranlıkla ayakta durmaktadır. Her bir yapısında işlevselliği ve zarafeti birleştiren Sinan, zamanın ötesine geçen mimari başyapıtlar ortaya koymuştur" denildi.

Mimar Sinan'ın İstanbul'da 300'ün üzerinde eseri bulunduğu hatırlatılan açıklamada, camilerden köprülere, hamamlardan çeşmelere kadar birçok yapının hâlâ tüm ihtişamıyla ayakta durduğu belirtildi.

 

'BU MİRAS BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR'

Basın açıklamasında, “Mimar Sinan'ın çizdiği yolda yürümek, sadece geçmişin değil geleceğin de ilham kaynağı olacak adımlar atmaktır. Onun bıraktığı bu eşsiz mirası gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevimizdir. Dünya durdukça Sinan'ın eserleri de yaşayacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Program kapsamında rehber eşliğinde Süleymaniye Camii gezildi. Vatandaşlara ve turistlere Mimar Sinan'ın Osmanlı mimarisindeki yerini vurgulamak, o dönemin zarafetini ve estetik anlayışını hatırlatmak amacıyla lale dağıtıldı

Diğer Haberler

  1. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  2. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  3. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu
  4. Jandarmadan kaçak tütün operasyonu
  5. Başakşehir'de zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 5 yaralı
  6. Sakarya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonunda 14 tutuklama
  7. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı
  8. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  9. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  10. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu

© Copyright 2025

DHA