Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Azerbaycan’dan 370 kişilik yardım ekibi

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla başlangıçta 370 kişiden oluşan yardım ekibi gönderileceğini duyurdu.

ABONE OL
AZERBAYCAN, (DHA)

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı yaptığı açıklamada “Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen şiddetli depremin etkilerinin ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla hazırlık çalışmaları başlatıldı. Acil Durumlar Bakanlığı'nın başlangıçta 370 kişiden oluşan esnek kurtarma güçlerinin kardeş ülkeye hareket edecek” denildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndererek “Sayın Cumhurbaşkanı, Değerli Kardeşim, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına derin hüzünle taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a taziyelerini ileterek “Sizin acınız bizim acımızdır. Biz her zaman kardeş Türkiye'nin yanındayız” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak meydana gelen şiddetli depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türkiye hükümetine ve halkına taziyelerini ileterek yaralılara acil şifalar diledi.

Diğer Haberler

  1. 'Tesisler artık yangınlara hazır hale gelmeli’
  2. Diyarbakır’da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
  3. Muğla'da molotoflu saldırı, pazarlıkla 20 bin liraya yapılmış
  4. 2 katlı ev alev alev yandı
  5. Kuruçeşme'de bulunan cesetteki mayonun Svechnikov'a ait olduğu belirlendi
  6. Kafede 2 müşterinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin baba ile 2 oğlu tutuklandı
  7. Kars'ta metruk binada saklanan 14 kaçak göçmen yakalandı
  8. Yaralı bulduğu karacayı evine götürdü
  9. Elektrik üretim ve tüketiminde rekor
  10. Lüks villadaki aile faciası; eski eşine 'Ben ve çocuklarım, sen eve geldiğinde ölmüş olacağız' mesajı atmış

© Copyright 2026

DHA