Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Emine Erdoğan: Filistin'de vahşet artık durmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkum edildiği vahşet artık durmalı" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, 'Filistin için tek yürek' etiketiyle paylaşımda bulundu. Evlerinden edilmiş 1,5 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Refah'ın Gazze'de 7 aydır süren soykırımdan kaçan masumların son sığınaklarından olduğunu vurgulayan Erdoğan, Filistinlilerin 7 Ekim'den bugüne insani bir kabusun içinde olduğunu aktardı.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak art arda işlediği savaş suçlarına yenilerini eklemeye ve katletmeye devam ettiğini kaydeden, Emine Erdoğan, "Filistin halkının insani yardımlarla bağını koparmayı hedefleyen, ateşkes müzakerelerine gölge düşüren Refah saldırılarıyla bir kez daha kahrolduk. Sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkum edildiği vahşet artık durmalı. Zira hiçbir ilahi ahit, hiçbir meşru siyasi ideoloji, zulmü kapsamaz. Geri dönüşü olmayan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyor, tüm kalbimle Filistin'in hak ettiği huzura kavuşmasını diliyorum. Filistinli kardeşlerimizin ait oldukları topraklarda, çocuklarını barış ve güven içinde yetiştirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Saat kulesindeki bayrak kaldı, müdür gitti
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı
  3. Akıncı İHA, İran dönüşü gökyüzünde ay yıldız çizdi
  4. ‘Burada içki içemezsiniz’ diyen Abdullah’ı öldüren sanıklara 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi
  5. Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
  6. 14 ilde 'Kalkan-22' operasyonu; 40 göçmen kaçakçısı yakalandı
  7. Başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebinde bulunan avukat hakkında suç duyurusu
  8. Ankara'da '19 Mayıs' coşkusu; Mor ve Ötesi konser verdi
  9. Pancar otu toplamak için çıktığı yaylada beyin kanaması geçiren kadını ekipler hastaneye ulaştırdı
  10. Kayseri'de yolun karşısına geçmeye çalışan anne- oğul otobüsün altında kalıp yaralandı

© Copyright 2024

DHA