Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gaziosmanpaşa'daki toprak kayması: Erzincan’da yaşanan heyelan gibi olacak diye korktuk

Toprak kaymasının yaşandığı ve 30 evin boşaltıldığı Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi sakinleri yaşadıklarını anlattı. Olay sonrası evi boşaltılanlardan Hikmet Kiki, “Erzincan’da yaşanan heyelan olayı gibi olacak diye korktuk” dedi.

ABONE OL
Sevda SARIKAYA - Özenç KILIÇ- İSTANBUL (DHA)

Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması sonrası 30 ev boşatılırken evlerde yaşayan 114 kişi tahliye edildi. Ancak, İstanbul’daki sağanak yağışın devam etmesi evlerini boşaltan vatandaşları ve mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Özkan büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, “Bu bölge kentsel dönüşümle yenilenecek dediler. Biz de evimizi kentsel dönüşüme verdik. Önce 3 sıra şeklinde evler yapılacağını söylediler sonra cami daha sonra da yüzme havuzu olacak dediler ama kaldı. Yalnızca bir sıra ev yaptılar ara verdiler. Dün akşam olay sonrası milletin ödü koptu. Herkes ağlayıp sızlıyor, oradan oraya koşturuyordu. Çok büyük bir tehlike yaşadık. Korktuk, Aşağıda komşularımız var, yaşlılarımız var, kanser hastası komşumuz var. Hepsini alıp toplayıp götürdüler. Vallahi biz de gece sabaha kadar oturduk” dedi.

Toprak kaymasının ardından tedbir amacı evi boşaltılanlardan Hikmet Kiki ise, “Bir kayma oldu. Bizim iki ev ilerimizde. Erzincan olayı gibi olacak diye korktuk. Çünkü toprak akar, aktığı gibi evleri de alır götürür. Şu gördüğünüz yer burası eskiden taş ocağıydı, ben 55 senedir buradayım. Bu alanı toprakla doldurdular. Burayı doldurmak için günde binlerce kamyon toprak getiriliyordu. Dün geceyi komşular da geçirdik. Akrabalarına giden, otele yerleştirilenler var. Şimdi toprakta bir gevşeme var bu yüzden endişeliyiz. Eşyalarınızı da alamıyoruz. İçeriye girmemize izin verilmiyor. Yetkililerden bir an önce bir çare istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Kayseri'de kar yağışı sonrası otomobilde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
  2. Kayseri Emniyet Müdürü, şehit çocukları ile kar topu oynadı
  3. Buzlanan yolda hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1’i ağır 2 yaralı
  4. Polise kurusıkı tabanca ve av tüfeğiyle ateş açan şüpheli gözaltına alındı
  5. Hatay'da oto tamirhanesinde çıkan yangın, 3 iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü
  6. İçişleri Bakanlığı'ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı
  7. Bolu Dağı Tüneli çıkışında 6 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
  8. Aydın’da firari hükümlü, kanepenin altında saklanırken yakalandı
  9. Kuşadası’nda maç sonu kavga eden futbolcuları jandarma ayırdı
  10. Fatih’te İETT otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı

© Copyright 2025

DHA