Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir merkezli 28 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı

İzmir merkezli 28 ilde FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Foça İlçe Jandarma Komutanının da olduğu 53 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Ankara'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen 8'i aktif görevde olan 12 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

ABONE OL
Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün TSK yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen 38'i muvazzaf asker, 66 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere baskın düzenledi. Şu ana kadar, aralarında Foça İlçe Jandarma Komutanı'nın da olduğu 53 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 55 OLDU

İzmir merkezli 28 ilde, FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik olarak, 48'i muvazzaf asker olan 66 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 55 oldu. Gözaltına alınanlar arasında, muvazzaf yüzbaşı olan ve Foça İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Ç.E.'nin de olduğu bildirildi. Ayrıca haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 18'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 24'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 19'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 3'ünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve 2'sinin ise Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı öğrenildi.

ANKARA'DA 'BYLOCK' OPERASYONU: 12 GÖZALTI KARARI

Ankara'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen 8'i aktif görevde olan 12 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; yapılan HTS analiz çalışmaları sonucu 8'i aktif, 4'ü ihraç, toplam 12 öğretmenin örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı tespit edildi. Haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüphelinin yakalanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

KAYSERİ'DE FETÖ OPERASYONU

Kayseri'de FETÖ/PDY örgütünün üst yönetiminin talimatıyla, aranan örgüt mensuplarının saklanması ve örgütün faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla illerde “Gaybubet evi” adı altında kendilerince hücre evi oluşturdukları, firari olarak aranan ve ilimizde hücre evlerinde saklandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Tem Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda 2'si kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Diğer Haberler

  1. Zeytinburnu'nda 4 katlı binanın çatısından kopan parçalar park halindeki araçların üzerine düştü
  2. Bodrum’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 tutuklama
  3. Bağcılar'da iş yerine silahlı saldırı
  4. İzmirli eski milli basketbolcu hayatını kaybetti
  5. Tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan 2 sanık hakkında 19 yıla kadar hapis talebi
  6. Kayıp olan zihinsel engelli Asya, 10 gün sonra komşu ilçede parkta otururken bulundu
  7. Habertürk eski Genel Müdürü Veyis Ateş adliyede ifade verdi
  8. İntihar eden uzman çavuşla duygusal yakınlık kurup dolandırdığı tespit edilen şüpheli tutuklandı
  9. Aydın'da halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
  10. Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı

© Copyright 2025

DHA