Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

PKK'nın şehit ettiği 13'üncü vatandaşın da kimliği tespit edildi

Irak'ın kuzeyindeki Gara Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13'üncü şehidin de kimliği belirlendi. Son olarak kimliği tespit edilenin Jotyar Muhsin Hüssein adlı Irak vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)

10 Şubat'ta Irak'ın kuzeyindeki Gara Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve getirildikleri Malatya Adli Tıp Kurumu'nda kimlik tespitine başlanan 13 vatandaştan, 12'sinin kimliği belirlenerek memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verilmişti.

Otopsisi tamamlanan PKK'nın son kurbanının kimliği ise 8 gün sonra belirlendi. Malatya Valiliği'nden de konuya ilişkin açıklama yapılarak, şöyle denildi:

"10 Şubat 2021 tarihinde Kuzey Irak'ın Gara Bölgesi'nde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen ve otopsi işlemleri Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılarak kimliği belirlenen 12 vatandaşımızın kimlik bilgileri daha önce kamuoyuna açıklanmıştır. Malatya Adli Tıp Kurumu'nda devam eden teşhis ve tespit çalışmaları neticesinde, daha önce kimliği belirlenememiş olan 13'üncü şehidin Irak vatandaşı Jotyar Muhsin Hüssein olduğu tespit edilmiş olup naaşı Irak'tan gelen ailesi nezaretinde defnedileceği ülkesine nakledilmiştir."

Diğer Haberler

  1. Zeytinburnu'nda 4 katlı binanın çatısından kopan parçalar park halindeki araçların üzerine düştü
  2. Trafikte tartıştığı kişilere yumruk atıp, tabancayla ateş açan kişinin görüntüleri ortaya çıktı
  3. Bodrum’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 tutuklama
  4. Bağcılar'da iş yerine silahlı saldırı
  5. İzmirli eski milli basketbolcu hayatını kaybetti
  6. Tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan 2 sanık hakkında 19 yıla kadar hapis talebi
  7. Kayıp olan zihinsel engelli Asya, 10 gün sonra komşu ilçede parkta otururken bulundu
  8. Habertürk eski Genel Müdürü Veyis Ateş adliyede ifade verdi
  9. İntihar eden uzman çavuşla duygusal yakınlık kurup dolandırdığı tespit edilen şüpheli tutuklandı
  10. Aydın'da halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası

© Copyright 2025

DHA