Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Silivri depreminde minaresi yıkılan Avcılar'daki caminin yıkımına başlandı

Silivri açıklarında geçen 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sırasında Avcılar'da bir minaresi yıkılan, ikincisi de kesilerek alınan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin yıkımna bugün başlandı.

ABONE OL
İhsan DÖRTKARDEŞ-Serdar ALTINTEPE/İSTANBUL, (DHA)

D-100 Karayolu'nun hemen yanındaki yanında 40 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin iki minaresinden biri depremde yıkılmıştı.İncelemelerin ardından cami, 1 gün sonra ibadete kapatılarak mühürlendi. Sağlam olmadığı belirlenen diğer minare de 40 kişilik ekip tarafından 20'şer tonluk parçalar halinde kesilip yere indirildi. Minarelerin yapımında 14- 16 milimetrelik yerine 8 milimetrelik demir kullanıldığı belirlendi. Minaresiz kalan ibadete kapalı camiden alınan karot örneklerinin incelenmesi sonucu yapının deprem yönetmenliğine uygun olmadığı belirlenirken, yıkılması kararlaştırıldı.

YIKIMI KESİNLEŞTİ, İÇİ BOŞALTILDI

İstanbul'da geçen 8 Ocak’ta etkili olan saatteki hızı yer yer 104 kilometreyi bulan fırtınada minaresiz Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesindeki sac levhalar da yerinden çıkarken, Avcılar Müftülüğü, İstanbul Müftülüğü ile yıkım işlemlerinin hızlandırılmasına çalıştı. Müftülük, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşerek Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin akıbetinin belirlenmesini istedi. Karot örneklerinin incelenmesi sonucu yıkılmasına karar verilen ve içerisindeki tüm kullanılabilecek malzemeleri Yeşilkent’teki inşaat halindeki bir camiye taşınan Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin yıkım işlemlerine bugün saat 09.00'dan itibaren başlandı.

Yıkım işini üstlenen firma temsilcisi Muhammed Ali Erdemli, çalışmaların 4 günde tamamlanacağını belirtirken, "İki günde makasla indirir 4 günde toparlamış ve inşallah sağ salim teslim oluruz. Trafiği etkileyecek durum olmayacak. Yıkımı ile zorlayacak durum yok. Cami boş yıkım sırasında yapının ters dönmesini önleyecek önlemlerimizi aldık" dedi

Diğer Haberler

  1. Karla kapanan yol açıldı, 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı
  2. Şemdinli–Derecik kara yolu kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı
  3. Siirt-Bitlis kara yolu, kar nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı
  4. Hasta taşıyan ambulans yoldan çıktı; kamyonet sürücüsü kurtardı
  5. Başakşehir'de gasp iddiası; şüpheliler 100 metre sonra para dolu çanta ile yakalandı
  6. Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollar ağır vasıta trafiğine kapatıldı
  7. Rahatsızlanan çocuk, ekiplerin kapanan mezra yolunu açmasıyla hastaneye ulaştırıldı
  8. Karabük’te gece saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı
  9. Manisa’da karda mahsur kalan avcılar kurtarıldı
  10. Aydın’da hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü

© Copyright 2025

DHA