Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Melike Şahin, New York Times Meydanı’nda

Farklı ülkelerden yüzlerce kadın sanatçının yer verildiği Equal projesinin Türkiye listesinin ilk kapak sanatçısı Melike Şahin oldu.

ABONE OL
İSTANBUL / DHA

Spotify'ın kadın müzisyenlerin seslerini yükseltmek ve her alanda olduğu gibi müzik sektöründe de var olan eşitsizlikle savaşmak için oluşturduğu Equal projesi yayına alındı. Türkiye listesinin ilk kapak sanatçısı ise Melike Şahin oldu. Şahin'in fotoğrafı New York'un ünlü Times Meydanı'ndaki reklam panolarında yer aldı.

2017 yılında başladığı solo kariyerinde 'Deli Kan', 'Sevmek Suçsa Suçluyum' ve 'Tutuşmuş Beraber' gibi hitleriyle milyonlarca dinlenmeye ulaşan ve ilk albümü Merhem’i 26 Şubat’ta yayınlanan Şahin; 2011 - 2017 yılları arasında kült saykedelik müzik grubu BaBa ZuLa’nın vokalliğini yaparak grupla birlikte 40’tan fazla ülkede performans sergiledi.

Sanatçının, prodüktörlüğünü ve sanat yönetmenliğini de üstlendiği Merhem albümünden Uykumun Boynunu Bükme parçasına Equal global listesinde yer verilirken; Equal Türkiye listesinde sözlerinde Mabel Matiz’in de imzası olan Nasır parçası bulunuyor.

Diğer Haberler

  1. İstanbul Havalimanı’nda 37,7 metrelik heykelin açılışı yapıldı
  2. Atakan Çelik’in “Zamanın Tanığı: Anadolu Ajansı’nın Asırlık Öyküsü” kitabı yayımlandı
  3. Bakan Ersoy: Türkiye'mizin dört bir yanında çok önemli projelere imza attık
  4. Bir aile hikayesi ‘Daha On Yedi’ sete çıktı
  5. Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nın korteji, renkli görüntülere sahne oldu
  6. Kahramanmaraş’ın kültürü ve yöresel lezzetleri İstanbul’a geliyor
  7. Kazak müzik grubu Alatau Serileri, yeni albümünün lansmanını Bağcılar'da yaptı
  8. Bakan Ersoy: Yayıncılık sektörüne sağlanan destek 318 milyon TL'yi aştı
  9. Ali’nin zorlu sorgu süreci
  10. ‘Rus Düşünce Tarihinde Balkanlar’ kitabı okurlarla buluştu

© Copyright 2026

DHA