Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Destici: 3 belediyede kayyum atanması yerinde olmuştur

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları'nın görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmasıyla ilgili, "Sözde belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanması uygulaması yerinde olmuştur" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

BBP Lideri Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li belediye başkanlarının terörle bağlantıları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmasını değerlendirdi.

Destici, terörün tüm unsurlarına karşı içeride ve dışarıda topyekün mücadele etme kararlılığının bir yönünün de teröre destek veren kişi ve kurumlarla mücadele edilmesi olduğunu bildirdi. Görevden alınan 3 belediye başkanının teröre ve terör örgütüne aleni destek verdiğini kaydeden Destici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Terörü meşru görmenin ötesinde örneğin, polisimizi, askerimizi şehit eden teröristlerin cenazelerine katılarak sahip çıkan sözde belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanması uygulaması yerinde olmuştur. Üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının bu kapsamda olduğu çok açıktır. Demokrasiye ‘evet’, teröre ‘hayır’. Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğu gibi devletçe de tespit edilmiştir. Hükümet bunu görmezden gelseydi, asıl o zaman hata yapmış olurdu. Terörle mücadeleyi ve hizmeti önceleyerek; demokrasiye, hukuka, hakka, vicdana uygun olarak yapılan bu uygulama üzerine kayyum olarak atanan 3 büyükşehir valimize başarılar diler, bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim."

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar: BOTAŞ ve ExxonMobil arasında iş birliği anlaşması imzaladık
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba Meclis Başkanı Hernandez ile bir araya geldi
  3. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: Toplam insani yardımlarımız 52 bin tonu aştı
  4. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya ve Romanya heyetlerini kabul etti
  6. Bozbey: Atama konusu durduruldu bize göre kamuoyunun gündeminden düştü
  7. AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: Bursa Büyükşehir Belediyesi, CHP tipi liyakat anlayışının sembolü haline geldi
  8. Türkiye ile Cezayir arasında KEK 12. Dönem Protokolü imzalandı
  9. 'Ulusal Staj Programı Stajyer Havuzu' işverenlerin erişimine açıldı
  10. Bakan Tunç: Kadına yönelik şiddet tüm dünyanın sorunu

© Copyright 2024

DHA