Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM'de eski İstanbul Milletvekili Hastürk için cenaze töreni

Ankara'da vefat eden Halkçı Parti 17'nci dönem İstanbul Milletvekili Yılmaz İhsan Hastürk (86) için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

ABONE OL
Taha AYHAN/ ANKARA, (DHA)-

Yılmaz İhsan Hastürk, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Hastürk için bugün TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Hastürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı. Cenaze, görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinin önüne getirildi. Dua okunması ve saygı duruşunun ardından tören sona ererken, Hastürk'ün cenazesi Gölbaşı Mezarlık Camisi'nde kılınan namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YILMAZ İHSAN HASTÜRK

İstanbul'da 1938 yılında dünyaya gelen Hastürk, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Hastürk, Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Tanıtma Dairesi Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halkçı Parti'den 17'nci dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Hastürk, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Yerlikaya: Ataşehir'de trafikte tartıştığı kadın sürücünün aracına saldıran şüpheli yakalandı
  2. Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehri
  3. Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
  4. Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi
  5. Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay: SDG'nin Suriye'yle bütünleşmesi kritik önem taşımaya devam etmektedir
  6. Bakan Uraloğlu: Tayland ile denizcilik anlaşmasını en kısa sürede imzalamak istiyoruz
  7. Bakan Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile bir araya geldi
  8. Bakan Bolat, Libyalı mevkidaşı Şahubi ile telefonda görüştü
  9. Bakan Tunç’un talimatıyla adli emanetlerde sıkı denetim başladı
  10. Bakan Fidan, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü

© Copyright 2025

DHA