Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Alperen Acet'ten yüksek atlamada Türkiye rekoru

Romanya'da geçtiğimiz hafta sonu yapılan Uluslararası Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlamada 2.30'luk atlayışıyla 16 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu tarihe gömen Denizlili milli sporcu Alperen Acet, kente büyük bir gurur yaşattı.

ABONE OL
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Henüz 20 yaşındaki atlet, daha önce 2.22 olan derecesini 2.30'a yükseltip hem rekor kırdı hem de 2018 Avrupa Şampiyonası barajını da geçerek şampiyonaya gitmeye hak kazandı.

Cluj kentindeki organizasyonda önce 2.26'lık derece yaparak Metin Durmuşoğlu'nun 8 Haziran 2002'de İstanbul'da kırdığı rekoru egale eden Alperen, ardından 2.30'la yüksek atlamada yeni rekorun sahibi oldu. Genç yaşında atletizmde yıldız gibi parlayan, olimpiyatlara göz kırpan Alperen Acet, bu hafta sonu 9-10 Haziran tarihlerinde İtalya'da gerçekleşecek U23 Akdeniz Şampiyonasında madalya için piste çıkacak.

Diğer Haberler

  1. Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini kayıpsız geçmek istiyor
  2. Galatasaray kafilesi Trabzon’da
  3. Bahçeşehir Koleji - Beşiktaş GAİN: 72-82
  4. Fenerbahçe: Takımımızın Yüksekova ile oynadığı karşılaşmada yaşanan olaylar kabul edilemezdir
  5. Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını sürdürdü
  6. Galatasaray, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı
  7. Mert Hakan Yandaş: Bir an önce de takıma dönüp katkı sağlamak istiyorum
  8. Türk sporunun onur gecesi
  9. Dünya Para Future Turnuvası Türkiye'de ilk kez Yalova'da düzenleniyor
  10. Şekip Mosturoğlu: Umarım Mert Hakan'ın beraat ettiğinin de müjdesini veririz

© Copyright 2026

DHA