Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ford, kendi sessiz köpek kulübesini geliştirdi

Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından biri olan Ford, bu kez çok farklı bir çalışmaya imza attı. 'Sessiz köpek kulübesi' tasarlayan şirket, araçlarda yolculuk eden hayvanların sesten rahatsız olmadan seyahat edebilmesine olanak verirken, kulübelerini de 'sessiz mod'a alıyor.

ABONE OL
DHA

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre köpeklerin yüzde 45’i havai fişek sesinden korkuyor. Şimdiye dek davranış sorunları olan beş bin köpeğe ve sahiplerine yardım eden İngiltere'nin en iyi köpek eğitmenleri arasında yer alan “Köpeklerin Babası’ lakaplı Graeme Hall, “Hayvanların büyük çoğunluğu havai fişek gösterilerinden korkuyor. Köpekler, insanlarla kıyaslandığında dört kat daha uzaktaki sesleri çok daha geniş bir frekans aralığında duyabiliyorlar” diyor.

Ford ise bu sorunu ortadan kaldırmak adına ilginç bir çözüm bulmuş. ‘Aktif Gürültü Kontrol Sistemi’ teknolojisini baz alan şirketin çalışması ise şöyle: Bu teknolojiyle mikrofonlar, kabin içi istenmeyen gürültüleri algıladığında aracın ses sisteminden gelen karşıt ses dalgaları kullanılarak bu gürültülerin etkisini azaltılıyor. Prototip köpek kulübesinin içindeki mikrofonlar da havai fişeklerin sesini algıladığında entegre ses sistemi, gürültüyü tamamen engelleyen ya da önemli ölçüde azaltan karşıt frekanslar yayıyor.

Ses yalıtımı için ideal olan yüksek yoğunluklu mantar da tasarımın ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor. Sonuç olarak evcil hayvanınızın artık gürültüden dolayı stres yaşaması söz konusu olmuyor. Ürün, şu an için konsept aşamasında.

Diğer Haberler

  1. Katman-1 blokzinciri Sui, Google Cloud ile iş birliği yaptı
  2. CANiK, orta kalibre top VENOM LR için ilk teslimata gün sayıyor
  3. Türk Telekom'un ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 437 bin kilometreye yükseldi
  4. “Üretken yapay zeka pazarlama profesyonellerinin işini kolaylaştırıyor”
  5. Turkcell’in ‘Yapay Zeka Maratonu’ devam ediyor
  6. Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş, Tuzla Kaymakamını ziyaret etti
  7. Türkiye’nin inovatif girişimcileri Avrupa Birliği’ne açılıyor
  8. Trendyol’a görme engelli kullanıcılar için Sesli Rehber özelliği geldi
  9. Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız
  10. Web3 ve GameFi ekosisteminde yeni iş birliği

© Copyright 2024

DHA