Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Telekom'un ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 437 bin kilometreye yükseldi

Türk Telekom, fiber altyapı uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin kilometreye yükseltiğini hane kapsamasını ise 32,2 milyona çıkardığını duyurdu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)- 

Türk Telekom, 2023 yıl sonu itibarıyla fiber ağ uzunluğunu 437 bin km’ye ve hane kapsamasını 32,2 milyona yükseltti. 5G’nin efektif kullanılması için baz istasyonlarının fiberleşmesi adına çalışmalar yapan şirket, LTE baz istasyonlarının yüzde 52’sini fiberle bağlayarak yeni nesil teknolojilere uygun hale getirdi. Türk Telekom, Türkiye’nin ilk özel endüstriyel 5G mobil şebekesi, ilk canlı 5G maç yayını, 5G destekli ilk çevrimiçi uzaktan ameliyat, tarımda ilk akıllı traktör kullanımı, dünyanın ilk 5G VR Kukla Tiyatrosu gibi projeler gerçekleştiriyor.

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satın alma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, “2023 yıl sonu itibarıyla Türkiye’deki toplam 562 bin km’lik fiber altyapının 437 bin km’si Türk Telekom tarafından tesis edildi. Fibere bağlı LTE baz istasyonlarımız yüzde 52’ye ulaştı. Altyapımız ve öncü çalışmalarımızla Türkiye’nin 5G’ye en hazır operatörüyüz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNİ YÜKSEK HIZDA İNTERNETLE BULUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’nin dijitalleşmesi kamudan özel kurumlara, sağlıktan sanayiye, eğitimden spora tüm alanlarda 360 derecelik bir dönüşümle mümkün olduğunu aktaran Beytur, “Bu dönüşümün eksiksiz sağlanması için Türkiye’nin her köşesini yüksek hızda internetle buluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin BTK Raporu 4’üncü çeyrek verilerine göre 562 bin km’lik toplam fiber ağ uzunluğunun 437 bin km’sini Türk Telekom olarak tek başına tesis etmiş durumdayız. Gelecek akıllı teknolojiler, akıllı şehirler üzerinde şekilleniyor. Bu teknolojilerin efektif kullanılması için fiber altyapı, fibere bağlı baz istasyonları büyük önem arz ediyor. Türkiye FTTH Konseyi’nin son raporuna göre FTTH/B alanında 18 milyon hane erişimiyle fiber altyapımız Avrupa’da ikinci sırada yer alıyor. Yine aynı rapora göre fiber abone sayısı Avrupa’da üçüncü sıradayız. Yerli mühendislerimiz ile yarının teknolojileri için önemli Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. İştirak şirketlerimiz Argela ve Netsia'nın; 5G ve fiber alanları dahil 69 adet uluslararası patenti bulunuyor. Türkiye’yi yarının teknolojileri ile doğru zamanda buluşturmak için faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Rekabet Kurulu'ndan, Google'a günlük gelirinin on binde 5'i oranında para cezası
  2. “E-ticaret, kadın girişimcilere sınırsız imkanlar sunuyor”
  3. Geleceği Kodlayanlar Programı artık aileleri de kapsıyor
  4. CANiK TTI Combat Türkiye’de satışa sunulacak
  5. Güney Kore'deki seminerde Türkiye'deki Biyoteknoloji Vadisi yoğun ilgi gördü
  6. Bakan Kacır: Yüksek teknoloji üretimi yüzde 34,4 arttı
  7. TSE onaylı yenileme merkezinde, cep telefonlarından sonra tablet, oyun konsolu ve modemler de yenilenecek
  8. İstanbul 2124 Game Jam'e son başvuru tarihi 14 Mayıs
  9. Mobilite alanında en yenilikçi ürünler tanıtıldı
  10. Türkiye’den Güney Kore’ye biyoteknoloji çıkartması

© Copyright 2024

DHA